AJANS PAZAR / Haber Merkezi

Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi Bursa Mudanya Kaymakamlığına atanırken, Pazar Haberleri Kaymakamlığına ise Şanlıurfa Vali Yardımcısı Mustafa AKIN atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan veya hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 624 mülki idare amirinin görev yerleri liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildi.

Mustafa Akın Kimdir!
Mustafa AKIN, 1981 yılında Konya’da doğdu. Selçuk Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat Bölümünden 2004 yılında mezun oldu. Daha sonra sırasıyla bir yıl süreyle TEDAŞ’ta, üç yıl süre ile Türkiye İş Kurumu’nda ve yine üç yıl süreyle Maliye Bakanlığı’nda kamu hizmetlerinde bulunduktan sonra, 2011 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Bir yıl süre ile İngiltere University of Sheffield’da yabancı dil eğitimi aldı. Burdur –Çeltikçi, Tokat-Artova, Kemer, Çanakkale Bozcaada ve Bayburt Aydıntepe ilçesi Kaymakamlıklarında görev yapan Mustafa AKIN 14/07/2020 tarih ve 2020/362 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Şanlıurfa Vali Yardımcılığı görevine atanmıştır.
        
Evli olan Mustafa Akın iyi derecede İngilizce bilmektedir.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/08/20210820-21.pdf

Editör: TE Bilisim