Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan ilçedeki Haberal ve İmam Hatip ortaokullarını ziyaret etti.

Ziyaret sırasında sınıfları da gezen Kaymakam Aslan, sohbet ettiği öğrencilerden okuduğu kitaplar ve yazarları hakkında bilgi aldı.

kaym7.jpg

Kaymakam Aslan, Öğrencilere daha çok kitap okumalarının kendi gelişimleri için önem arz ettiğini hatırlatarak, “Ülkemizdeki kitap okuma alışkanlığı maalesef düşük. Bu nedenle öğrenciler olarak kitap okuma alışkanlığı edinmek için çalışmalısınız. Okuma planı yapmalısınız” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

kaym4.20141110232532.jpg

Öğretmenler odasında okul müdürü ve öğretmenler ile de bir araya gelen Kaymakam Selçuk Aslan, okullar hakkında bilgiler aldı.Okul Müdürü ve öğretmenlerin okul ile ilgili ihtiyaçlarını dinleyen Kaymakam Aslan, öğretmen ve idarecilerden daha fazla gayret ve özveri beklediklerini ifade ederek, “Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) projesi ile Sn. Valimizin kısa ve orta vadeli hedefler koyduğunu hepimiz biliyoruz. Göreve başladığım 2012–2013 eğitim döneminden bu tarafa kendimin de en öncelikli gündemi eğitim. Bu noktada Pazar olarak hissedilir bir hareketlenme fırsatı bulduk. Ancak RENK projesiyle adeta ilçeler arasında bir yarış başladı. Pazar olarak hedefimiz, eğitim sancağını en zirveye dikmek. Okullarımızda eğitim öğretimin en rahat ve güzel şekilde uygulanabilmesi için uygun ortamı hazırlamak bizim görevimiz. Öğretmenlerimizden daha fazla gayret ve özveri bekliyoruz.” dedi.

kaym5.20141110232753.jpg

Bu sene ataması yapılarak göreve başlayan genç öğretmenlerle de sohbet eden Kaymakam Selçuk Aslan, mesleğin başındaki öğretmenlere görevlerinde başarılar dilerken tüm öğretmenlere gösterdikleri gayret ve özveri için teşekkür etti.

kaym1.20141110232823.jpg

Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, İmam Hatip Ortaokulu ziyaretinin teneffüs saatine denk gelmesi, ilginç bir etkinliği de beraberinde getirdi. Teneffüs arası, futbol takımı il genelinde başarılara imza atan okulun sporcu öğrencileri ile Kaymakam Aslan arasında penaltı çekme yarışına sahne oldu.

kaym3.20141110232846.jpg

Öğrencilerin coşkulu ve samimi karşılamalarından mutluluk duyan Kaymakam Aslan, “Haftanın son iş gününde öğrencilerimiz, moral depolama fırsatı verdi.” dedi.

kaym2.20141110232915.jpg

Editör: TE Bilisim