Rize, Pazar İlçesi’nde yapımı devam eden Rize-Artvin Havalimanı’nın enerji ihtiyacını karşılayacak olan yaklaşık 8 kilometre enerji irtibat hatları yeraltı kablolu olarak tesis edilmiş olup bağlantısı Pazar, Güzelyalı Mahallesi’nde yer alan Pazar Dağıtım Merkezi’nden yapılacaktır.

Pazar ve Hemşin İlçelerinin, köy ve mahallelerinin elektrik dağıtım şebekesine enerji arzı sağlayan ana elektrik dağıtım noktası olan Pazar Dağıtım Merkezi içerisinde iş sağlığı ve güvenliği kuralları gereği bakım ve yenileme çalışmaları için planlı enerji kesintileri uygulanmaktadır.

Çalışmalar kapsamında 21.11.2021 Pazar günü ilçe genelini etkileyen planlı enerji kesintisi yapılmış olup kesintiyle söz konusu dağıtım merkezi elektriksel olarak devre dışı bırakılarak çalışmaya uygun hale getirilmiş, dağıtım merkezinde yenilenmiş teçhizatın montajı yapılarak eski teçhizat sökülmüştür.

28.11.2021 Pazar günü yapılacak son planlı kesinti ile yenilenen dağıtım merkezi devreye alınarak yeni havalimanı için çekilen kablolara enerji verilmesi aşamasına geçilecektir.

Kış mevsiminin ağır şartları oluşmadan planlanan çalışma ile hem yeni havalimanının enerji ihtiyacı karşılanacak hem de kapasitesi teknik yönden güçlendirilen donanımla ileride oluşabilecek arızaların önüne geçilecektir. Ayrıca, yeni havalimanı için alternatif enerji noktaları kurulacaktır.

Planlı enerji kesintileri için Pazar ve Hemşin ilçelerindeki vatandaşlarımızın göstermiş oldukları sabır ve anlayışa teşekkür eder, yenilenen elektrik şebeke altyapı tesislerinin Pazar ve Hemşin ilçemize hayırlı olmasını dileriz.

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.

Editör: TE Bilisim