Başkan Basa’yı ziyaret eden Bizde Varız Kırsal Bölgelerdeki Kadın Hareketi Derneği üyeleri;  Türkiye ve AB üye devletleri Sivil toplum Kuruluşları arasında Kadın Dostu Kent uygulaması ile kadın Sivil toplum kuruluşlarında “engelli kadın” yaklaşımı konularında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Konuyla ilgili Biz De Varız Derneği adına Proje Koordinatörü Yaşar Yeğen bir basın duyurusu yaptı. İşte O basın Duyurusu Detayları.

“Sayın Basın Mensubu, Pazar Belediye Başkanı Sn. Ahmet Basa, Pazar eski belediye başkanı Sn. Hızır Telatar ve Pazar Belediyesi Başkan yardımcısı Sn. Dursun Güneş beye ’Güçlü Kadınlar için Sivil Toplum Diyaloğu’ başlıklı projemiz hakkında bir brifing verilmiştir.

Sayın basa, Sayın Telatar ve Sayın Güneş beye projemizin eğitim ve konferans çalışmaları ve proje ortaklarıyla birlikte Ocak 2022 ayında Rize’nin Pazar ilçesinde gerçekleştireceğimiz uluslararası çalıştay içeriği hakkında detaylı bilgi verilmiştir. Çalıştaya Türk, Eston, Litvan ve Çek kadın sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile gerçekleşecektir.

Projemizin genel amacı, kadınların konumlarını güçlendirmek için Türkiye ve AB üye devletleri Sivil toplum kuruluşları arasında bilgi alışverişini ve sürdürebilir işbirliğini geliştirmektir. Projemizin özel amacı ise ‘’(a) Türkiye ve AB üye devletleri Sivil toplum Kuruluşları arasında Kadın Dostu Kent uygulaması ile kadın Sivil toplum kuruluşlarında “engelli kadın” yaklaşımı konularında bilgi alışverişini sağlamak, (b) Avrupa Birliği’ni, Türkiye kamuoyuna; Türkiye’yi de Avrupa Birliği kamuoyuna anlatması, (c) Yerel yönetişimde kadın e-platformunun kurulması ve (d) Yerel yönetimlerine ve yerel Kadın STK’larına ‘’kadın dostu kent uygulaması’’ hakkında bilgilendirilmesidir. Bilgilerinize saygılarımla sunarım.” İfadelerine yer verildi.



 

Editör: TE Bilisim