Genel kurula çok sayıda partilerin yanı sıra Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Rize milletvekili Hayati Yazıcı, Rize belediye başkanı Reşat Kasap, İl başkanı Hikmet Ayar ve Ak parti ilçe başkanları katıldı.

Ak parti Türkiye geneline gerçekleştirmiş olduğu il ve ilçe kongrelerine tüm hızıyla devam ediyor.

Özellikle tüm kongrelere tek liste halinde girme çabası içinde olan ak parti teşkilatları neredeyse Rize’nin tamamında bu isteğine ulaştı ancak ak parti Rize il teşkilatı bu temennisine Rize’nin Pazar ilçesinde elde edemedi.

 3 listenin tek listeye indirilmesi için yoğun çaba sarf eden Rize l teşkilatının  başarıya ulaşamaması bugün saat 13:00’da Pazar ilçesinde ak parti kongresinin 3 liste ile yarışmasına neden oldu. Ve kongreye Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Rize milletvekili Hayati Yazıcı ile geçmişte Pazar ilçe başkanlığı yapan İlhamı Günaydının söz düellosuna sahne oldu.

Saat 13.00’da istiklal marşı ve saygı duruşu ile başlayan kongrede ilk konuşmayı mevcut Ak Parti İlçe başkanı Sabri Aydoğdu yaptı. Aydoğdu konuşmasında 5. olağan kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni ederken il teşkilatının zimmî olarak destekledi “Nurettin İncenin önünün açıyoruz” ifadeleri ise Rize il teşkilatın kimi desteklediğini açık bir şekilde ortaya koydu.

Sırasıyla söz alan Pazar belediye başkanı Ahmet Basa ve Rize belediye başkanı Reşat Kasap seçimleri adaletli ve ilçenin menfaatleri doğrultusunda geçmesi temennisinde bulundular.

Kongreye damgayı vuran konuşmayı ise hayatı yazıcı yaptı. Yazıcı konuşmasını başında ak partinin ilçelerini var oluş, nedenini hedeflerinin neler olduğunu belirtirken salonda sessizlik hakimdi.

Yazıcı özellikle Türkiye’nin üzerindeki vesayeti kaldırdıklarını ifade etmenin yanında “teşkilat başkanlarımızı belirlerken bazı kriterlere belirliyoruz. yeterli donanıma sahip olması ve bunun  yanında ekonomik bağımsızlığını elde etmiş, geçim sıkıntısı içinde olmayan kişilerin teşkilat başkanı olması bizim için önemlidir “ ifadesi sesiz olan salonda soğul rüzgarların esmesişnme neden oldu.

Yazıcını ardından kongrede aday olan Savaş Büyükterzi, ilhamı Günaydın ve Nurettin İnce kürsüye çıkarak birer konuşma yaptı. Konuşmacı aday savaş Büyüktezin’in birlik beraberlik mesajları verirken kendi üstünde adaylıktan çekilmesi için Rize il teşkilatının baskısı olduğunu belirtmesi il teşkilatında rahatsızlığa neden oldu.

Savaş’ın ardında kürsüye çıkan aday İlhami Günaydın’ın konuşamazsında vesait anlayışının  yıkılmaya çalışıldığını ancak bu vesayet anlayışının yerel yönetimlerde bugün dahil devam ettiğini kongreye tek liste halinde girilmesi için yoğun baskılar yapıldığını çalışma yapmak için bile evi diye tabir ettiği, ilçe teşkilatına giremediğini vurgulaması salonda alkışlara neden oldu. Kongreye asıl damgayı vuran konuşmasında İlhamı Günaydın   salonda bulunan ve Ticaret Eski Bakanı Rize milletvekili Hayati Yazıcı’nın gözlerinin içine bakarak bakanın konuşmasını sert bir dille eleştirdi.Günaydın “ sayın bakan konuşamasında ilçe başkanı olacak kişinin ekonomik durumun çok iyi olması gerektiğini söylüyor.Sayın Cumhur başkanımız tabandan gelmiş.kapitalist sermayenin karşısında olan bir,r kişidir.Ekonomik iyi olan kişi ilçe başkanı olduğu zaman ne yapacaktır.Kendi parasıyla yatırımlar mı yapacaktır.Siyaset sadece zenginlerin işimidir “ şeklindeki söylemi bazı çevreler tarafında alkışlarla karşılandı.

Konuşmanın ardından Günaydının bu sert eleştirilerine karşı bakan yazıcı ve hikmet ayar söz hakkı istedi.

Yazıcı konuşmasının yanlış anlaşıldığını kimseyi kastederek bu konuşmayı yapmadığını belirtti.

Kongre seçimi şuan itibari ile devam etmektedir, gelişmeleri  19:30 Ana haber bülteninde ve web sitemizden takip edebilirsiniz

Editör: TE Bilisim