AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak şeklinde belirlenirken, uzun zamandır Pazar’dan vekil adayı beklentisindeki STK’lar sonucu memnunlukla karşıladı.

osmanaskinbak1.jpg

Halen İstanbul Milletvekili olan Pazar Derinsu köyünden Osman Aşkın Bak’ın Rize için önemli bir isim olduğuna dikkat çeken Pazar STK’ları, “Bizim beklentimiz 5 aday arasından bir isimdi. Ancak İstanbul milletvekilimiz Sayın Osman Aşkın Bak ile bu milletvekili adaylığı dolduruldu. Tecrübeli, cumhurbaşkanımıza yakın, ilçemizi, sorunlarımızı çok iyi bilen bir isim olarak Sayın Bak, aday gösterildi. Rize’mize önemli katkılar yapacağına inanıyoruz” dediler.

bak2.20150407195041.jpg

BAK, HABERİ CUMHURBAŞKANI İLE İRAN’DA İKEN ÖĞRENDİ

AK Parti’nin aday isimlerini açıkladığı saatlerde Cumhurbaşkanı ile birlikte İran’da iken ulaşılan Osman Aşkın Bak, hayırlı olsun dileklerini ileterek, kısa sürede Rize’ye gelerek seçim çalışmalarına start vereceklerini ifade etti.

bak1.20150407195057.jpg

STK’LAR KARŞILAMAYA HAZIRLANIYOR

Bu arada Pazar’da sivil toplum kuruluşları da Rize Milletvekili adayı Osman Aşkın Bak’ı Rize’ye gelişinde il sınırlarında coşkulu bir şekilde karşılamaya hazırlanıyor.

STK’lardan edinilen bilgiye göre, Derepazarı’nda düzenlenecek karşılama töreni için şimdiden hazırlıkların başladığı ifade edildi.

osmanaskinbak.jpg

OSMAN AŞKIN BAK:

Ak Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili Dr. Osman Aşkın Bak 1966 doğumlu. Bak, İTÜ Makine Mühendisliği mezunu. Nothingham Üniversitesi’nde Master, İTÜ Fen Bilimleri’nde Doktora çalışması ve PhD Doktor Mühendislik çalışmaları bulunuyor. Osman Aşkın Bak sırasıyla; İTÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeliği, İDO A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanlığı, Albayraklar Holding İcra Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Osman Aşkın Bak, Milletvekili adayı olmadan önce Güreş Federasyonu Başkanlığını yapıyordu.

Kaynak: Pazar53.com

Editör: TE Bilisim