Arhavili Fotoğraf sanatçısı Taner Kılınç’ın başlatmış olduğu derelerde düğün fotoğrafı yeni bir akın başlattı. Çalışmalarında bir hayli iddialı ve farklılığı olan sanatçı, son yıllarda özellikle Karadeniz’in gündeminden düşmeyen HES’lere karşı bir tepki olarak böyle kompozisyonlar seçtiğini belirterek; “işin bir başka güzelliği ise derelerine sahip çıkan damat ve gelin adaylarının bu konuda istekli olmaları” dedi.

Kılınç çalışmalarında bölge insanının kültürel mekânlarının yanında dış mekânda dereler hatta dere içi mekânlar kullanmaktan büyük keyif aldığını belirterek; ” maalesef böyle bir çalışmayı ancak yaz aylarında yapmamız mümkün” dedi.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası yeni sezonu Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde açtı İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası yeni sezonu Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde açtı

Karadeniz’de bulunan vadilerin ve derelerin mutlak suretle korunması gerektiğini belirten Kılınç, “Tüm zenginliği doğa olan memleketimizde bir HES belasıdır gidiyor. Memleketini, ülkesini ve doğasını seven herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

derenikah3

Fotoğraf sanatçısı Taner Kılınç sadece dereleri değil Karadeniz’in otantik alanlarını da mekân olarak kullanıyor. Sanatçı bu özel çalışmalarını sosyal medyadan da takipçilerine ulaştırıyor.

derenikah4

Kaynak:Patikaa.com

Editör: TE Bilisim