. Bazı yemekleri ortaya çıkarabilmek için çok para yada çok emek harcamak durumda kalabiliriz. Ama örneğin bir çorba, bir salata yapacağınızda elinizde var olanlar ile farklı bir tadı ortaya çıkarmanız mümkün olur. Afiyetle yemek sitesindeki yaz neşesi tarifi de bu tarz tariflerden biri olarak dikkat çekiyor.

Yaz Neşesi için Malzemeler

·         4 adet iri kırmızı domates

·         1 adet soğan

·         2 diş sarımsak

·         1-2 adet kırmızı dolmalık biber

·         2-3 adet salatalık

·         2-3 dilim tost ekmeği

·         1 çay bardağı sirke

·         Karabiber tuz

Yaz Neşesi Yapılışı

Bir mikserin içine soğan, sarımsak ve bir miktar zeytinyağı, sirke konulur. Biraz çırpılır. Ardından birkaç dilim tost ekmeği, çekirdekleri çıkarılmış domatesler, salatalık, kırmızı biber de eklenerek mikserde çevrildikten sonra buzdolabında 2 saat beklenir ve soğuk ikram edilir.

Malzeme listesinden de görebileceğiniz gibi yemeği hazırlamak için hemen her evde bulunacak malzemeler kullanılıyor. İsmi farklı gelse de herkes bu yemeği rahat bir biçimde ortaya çıkarabilir. Tarifte de, afiyetle sitesi kalitesi ile gayet anlaşılır ifadeler verilmiş ve nasıl sunum yapacağınız da belirtilmiş durumda. Aynı tarz tarifleri arıyorsanız bu linke bakabilirsiniz. Afiyetle yemek sitesi, hemen herkesin kesesine uygun gıdalar ile lezzetli yemekleri ortaya çıkıp sofralarınızda değişik tatlar deneme olanağını sizlere veriyor. Zaten bu tariflerden pek çoğu da ziyaretçiler tarafından sizlere yansıtılıyor.

Editör: TE Bilisim