Osmanlı İmparatorluğu döneminde yapılan Tarihi Çifte Köprü ışıklandırıldı. Artvin Valiliği, Arhavi Kaymakamlığı ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Ortacalar Köyü bölgesinde yer alan tarihi Çifte Köprü’nün ışıklandırılması projesi görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

ArhaviÇifteköprüIşıklandırma-3Açılış törenine Artvin Valisi Kemal Cirit, Ak Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, İlçe Kaymakamı Muhammet Önder, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ArhaviÇifteköprüIşıklandırma-5Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Hüseyin Gürkan Anadolu Lisesi Halk Oyunları ekibi sahne alarak tulum eşliğinde performanslarını sergilediler. Törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Hekimoğlu, köprü ayaklarına yerleştirilen ışıklandırma sisteminin akşam saatlerinde de tarihi Çifte Köprü’yü görmeye gelenler tarafından da memnuniyetle karşılanacağını belirtti. Sözü devralan Artvin Milletvekili Kışla ise, ışıklandırma çalışmalarıyla turizm açısından estetik değerlerin ortaya çıkacağını ve hem bölge, hem de köprülerin güzel bir görüntüye kavuştuğunu dile getirdi.

ArhaviÇifteköprüIşıklandırma-4Vali Cirit ise, Artvin için turizm potansiyeli yüksek olan tarihi Çifte Köprülerin ışıklandırılması adına gerçekleştirilen bu önemli törenin hem ilçemize, hem de ilimize hayırlı uğurlu olmasını diledi. Arhavi Kaymakamı Muhammet Önder’de ilçemiz için önemli bir yer olan Çifteköprünün artık daha cazibeli bir yer haline geldiğini belirtti. Konuşmaların ardından Vali Cirit, Milletvekili Kışla, İl Jandarma Komutanı Çelik, İlçe Kaymakamı Önder, Başkan Hekimoğlu ve Hopa Belediye Başkanı Cihan birlikte açılış kurdelesini kestiler. Havai fişek gösterilerinin ardından köprünün aydınlatmaları açıldı. Görenleri hayran bırakan köprünün muhteşem manzarası ile açılış töreni sonlandırıldı.

arhaviçifteköprü-8Tarihi Çifte Köprü’nün ışıklandırılmasıyla ilçe turizmine daha büyük  katkı yapması bekleniyor.

ArhaviÇifteköprüIşıklandırma-7

Editör: TE Bilisim