Rize’de organik baldan sonra şimdide organik reçel üretildi. Çamlıhemşin ilçesine bağlı Amlakit yaylasında Ufuk Altay (51) adındaki bir bayan, yaylada doğal olarak yetişen likapa (yaban mersini-dağ üzümü ) ve franboğaz (ahududu) meyvelerinden organik reçel yaptı. Altay,”Rize’nin balı da reçeli de organik” olduğunu söylüyor.

ÇamlıhemşinOrganikReçel2Altay,2 bin 12 rakımda Kaçkar Dağlarının eteğinde Palovit Şelalelerinin ve Palovit Vadisinde ormanın bittiği ovit’in (halk dilinde ineklerin otlatıldığı yaylım) başladığı yer olan Amlakit yaylasında doğal olarak yetişen likapa ve ahududu’dan reçel yaptı.Patent alması durumunda reçellere (ufuk) adını vereceğini belirten Ufuk Altay,eşi Kadir Altaylı emekli olduktan sonra yaylada 10 yıldan beri sezonluk olarak kalarak pansiyon işletmeciliği yaptıklarını,ürettiği reçeller yerli ve yabancı turistler tarafından tercih edildiğini söyledi.

ÇamlıhemşinOrganikReçe3Pansiyonda kalan yerli ve yabancı turistlere kahvaltıda organik reçelleri ikram ettiklerini sözlerine ekleyen Altay,”Doğu Karadeniz yaylalarını daha cazip hale getirmek için eko turizmine ağırlık verilmesi gerekir.”dedi

Editör: TE Bilisim