Her yıl 100 binleri aşan yerli ve yabancı ziyaretçisi ile misafirlerini ağırlayan Kaçkar Dağları, yağmur ormanlarını içinde barındıran çeşitlilik bakımından zengin bitki örtüsü ve doğal ortamında barınan yaban hayatıyla (flora ve faunası) birlikte tam bir doğa harikası.

Her mevsim bir başka güzelliğe bürünen Kaçkar Dağları ve eteklerinde barındırdığı yaylalar ile vadileri, Ekim ve Kasım aylarında sonbahar ve kışı bir arada yaşamak mümkün. Yıl boyu yeşilin her tonunu doğaseverlere sunmak çabasıyla yorgun düşen Fırtına Vadisi ve diğer vadiler içinde barındıran yağmur ormanları, bu günlerde yorgunluğunu üzerinden atmak için kendini nadasa çekercesine Kaçkar Dağları’nın doruklarına serpilen beyaz örtüyü bekleyeme koyuldu.

KaçkarDağlarındakiİzler2Doğu Karadeniz’in bütün güzelliklerini içinde barındıran ve adını “doğa harikası” diye yazdırıp izlerini bırakmayı başaran bu güzel yerlere yılda100 binleri aşan yerli ve yabancı doğasever ziyarette bulunuyor. Bu doğa harikası yeri içinde 51 bin 550 Hektarlık alan Milli Park sınırları içerisinde kalmaktadır.

KaçkarDağlarındakiİzler4

Editör: TE Bilisim