Ardeşen ve çevre iller için kar alarmı Ardeşen ve çevre iller için kar alarmı

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, 9 ili kapsayan 2 bin 645 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol Projesi'nin bölge illerine sağlayacağı kazanımlar hakkında açıklama yaptı. DOKAP Başkanı Yüce, her şeyden önce bölge turizmine önemli katkılar sağlayacak Yeşil Yol Projesi'nin asla Karadeniz sahil yoluna alternatif olmadığını ifade etti.

DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, “Doğu Karadeniz Turizm Master Planı kapsamında öngörülen Yeşil Yol Projesi, 9 ilin önemli yaylalarını ve turizm merkezlerini birbirine bağlayan, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin belirlenen güzergah boyunca konforlu bir şekilde seyahat etmesine imkanı sağlayacaktır. Yeşil yol doğayla bütünleşik bir turizm projesidir. Yeşil yol hızlı ulaşım sağlayacak bir yol değil aksine yavaş ilerlenen ve çevrenin daha çok algılanmasına imkan veren bir yolculuk aksıdır. Saatte 70 kilometre yeşil yol için önerilen maksimum sürattir. Yolun sürat dışındaki en önemli karakteri sunduğu konfor düzeyidir. Proje kapsamında iyileştirilmesi planlanan ana güzergah yaklaşık 2 bin 645 kilometre uzunluktadır. Ancak bu güzergahın yaklaşık bin 24 kilometrelik kısmı halihazırda Karayolları Genel Müdürlüğü sınırlarında yer alan yollardan oluşmaktadır. Geriye kalan bin 621 kilometre güzergahta 318,99 kilometre yol bakım ve onarım ile 481 kilometre yol iyileştirme ve 13 adet köprü yapım çalışmaları tamamlanmıştır. Proje kapsamında imalatlar devam etmektedir” dedi.

Turizm yatırımına 6 milyon 900 bin TL destek

Yeşil yol güzergahında kapılacak kültür-turizm ve altyapı yatırımlarının desteklenmesi ile ilgili mali destek programları hakkında da bilgi veren DOKAP Başkanı Yüce, “DOKAP Eylem Planı ile bölgemizde gerçekleştirilmesi amaçlanan en önemli eylemlerden birisi “Yeşil Yol güzergahı üzerindeki turizm yatırımlarının desteklenmesidir.” 2016 Yılı Yatırım Programında yer alan Doğu Karadeniz Turizm Master Planı Uygulamalarından “Yeşil Yol Güzergahında Yapılacak Kültür-Turizm ve Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Mali Destek Programı”na 6 milyon 900 bin TL ödenek tahsis edilmiştir. Proje kapsamında DOKAP Bölgesinde bulunan Kalkınma Ajansları (DOKA, OKA ve KUDAKA) ile Başkanlığımız arasında protokoller imzalanmıştır. Proje kapsamında DOKAP İdaresi ile Kalkınma Ajansları tarafından Hibe Rehberi oluşturulmuş olup Kalkınma Bakanlığından gerekli onay alınmıştır. Ajanslar tarafından mali destek programı ilanına çıkılmış olup bölgedeki kamu kurum ve kuruluşlarının Yeşil Yol Projesi güzergahının birinci öncelikli yolları üzerinde yapılması için teklif ettiği çalışmalardan uygun görülenler desteklenecektir” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim