NAVtronik Elektronik tulum cihazı tanıtımı ile ilgili  Arnena Ltd.Şti. yapılan açıklama şu şekilde;

NAVtronik cihazımız için Show TV de yapılan haber bizleri de çok üzmüştür. 35 dakikalık bir çekim yapılmış fakat hepsinin yayınlanması mümkün olmadığı için iki dakikalık bir bölüm belli yerlerden kesile kesile alınarak montajlanmıştır.

Haber çekimi sürecinde her konuşmada, NAVtronik cihazının otantik tulum gibi olamayacağı, onun yerini alamayacağı, zaten öyle bir amacın da olmadığı defalarca ifade edilmiştir.

 Ayrıca otantik tulum çalgısının bizler için ne kadar önemli olduğundan, üfleyince Nasıl bir ruh kazandığından bahsedildi. Lakin bu konuşmaların hiçbiri maalesef kullanılmamıştır.

Bir cümlede “üfleme problemi yok” bölümü konmuş habere, fakat o cümlenin devamı da şöyle “ üfleme problemi olmadığından yani üflenmeyecek olduğundan öğrenimi çok kolay olacaktır” lakin haber Merkezi montajlarken maalesef Reyting oluşturacak bölümlerini kes yapıştır yapmış. Şahsen bu haberde şu cümle de geçmiş ve beni de ziyadesiyle rahatsız etmiştir”çalması meşakkatli enstrüman tulum” Zor bir enstrüman olduğu doğrudur fakat Asla bu cümleler NAVtronik cihazını hayata getirmeyi düşünürken ya da üretirken ki hedeflerimize ve yapmak istediklerimize uymamaktadır.

 Yine yıllarca bu kültüre emek vermiş, hizmet etmiş Sanatçı kardeşimiz Mustafa Gökay kardeşimin düşüncelerine ve de Tulum çalgısına verdiği değere de uymamaktadır. Bu konuda izleyenlerin, bizi takip edenlerin ve de tulum çalgısına gönül vermiş herkesin bunu iyi bilmelerini isterim. NAVtronik cihazı Otantik tulum çalgısını desteklemek için üretilmiştir, yani daha fazla insan üflesin şişirebilsin, daha fazla insan öğrenebilsin ve bu kültüre sevdalansın diye oluşturulmuş, hayata geçirilmiştir.

Bunun böyle olduğunu ve aksi düşüncelere yer olamayacağının bilinmesini sizlere bildirmek isterim. Güzel niyetlerle bizleri arayarak ve de mesaj çekerek haberde geçen o cümleler noktasında bizlere bilgi vererek uyaran arkadaşlarımıza dostlarımıza teşekkür ediyorken, her fırsatta açık bulmak isteyen ama bulamayıp en küçük ayrıntıda onca emeği çabayı ve faydayı görmezden gelerek farklı tavırlar içerisine giren gereksiz bulduğumuz şahsiyetlerin yaklaşımlarını da zerre kale almadığımızı ifade etmek isteriz. Kişi her şeyi kendinden bilir. Şirket kurucuları ve fikir sahibi bu topraklarda büyümüş halen bu kültürün yeşerdiği coğrafyada yaşamını süren tulum ve temsil ettiği kültürün sevdalısıdır. Kimsenin menfi tekelinde olmayan ve yaşayanların yaşatmak isteyenlerin bakışıyla yeşeren kültürümüzün de her zaman destekleyicisi ve savunucusu konumundadırlar. Ülke olarak her alanda üreteceğiz, yenilikçi yaklaşımlara açık olacağız, gelişen teknolojiyi takip edip çağın gerisinde kalmayacağız ama bunu yaparken de orjinalini, otantik durumunu sadece klavye balında yazarak değil icraatlarınızla, bilimsel çalışmalarımızla kayıtlar altına alarak, yazarak koruyup yarınlara ulaşmasında asli görevler almalıyız(Bu anlamda çabaları çalışmaları olanları tenzih ederiz). İyi niyetli yapıcı yaklaşımlara tekrardan teşekkürlerimizi sunuyoruz. Saygı ve selamlarımızla Arnena Ltd.Şti.ifadeleri kullanıldı.

ULUSAL KANALTA YAPILAN HABER ŞU ŞEKİLDE

Editör: TE Bilisim