Sivas'ta inşaat sektöründe faaliyet gösteren Rizeli iş adamı Süleyman Yazıcı, bir kamu bankası ile yaşadığı anlaşmazlık üzerine, bankacılık sitemindeki haksız kazancı ortadan kaldırmak için tek başına bir hukuk savaşı başlattı.

Yazıcı, bir kamu bankasında bulunan 63 bin TL'sini çekmek için 30 Nisan tarihinde ilgili bankanın Sivas Merkezde bulunun şubesine gitti. Banka görevlileri, hesabın bankanın farklı bir şubesinde bulunduğu gerekçesiyle 200 TL komisyon alacaklarını belirtiler.

Devreye Karadeniz inadı girdi

Yazıcı'nın itirazı fayda etmeyince devreye Karadeniz inadı girdi. Yazıcı parasını çekmek için girdiği şubeye yeni bir hesap oluşturdu. İnternet bankacılığı üzerinden parasını yeni hesabına aktırdı. Ancak banka görevlileri bu kez meblağın yüksek olduğu için aynı gün içerisinde çekilemeyeceğini bin gün sonra çekilmesi halinde komisyon almayacaklarını belirttiler. Yazıcı, bir gün sonra 1 Mayıs resmi tatili olduğu için parasını çekemeyeceğini, gün içerisinde ödemelerini gerçekleştirmek için paraya ihtiyacı olduğunu belirmesine rağmen parasını komisyon ödemeden almayı başaramadı. Bu kez tartıştığı banka şubesine komisyon ödememek için parasını internet bankacılığı üzerinden başka bir bankaya EFT yaptı.

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim