Trabzonlu karikatürist ve yazar Hikmet Aksoy, aralarında Karadeniz’in simge karakterlerinden “Temel”in karikatürünün de bulunduğu yarım asrı aşan çizimlerini, Fransa’nın başkenti Paris’te sergileyecek. Paris Trabzonlular Derneği’nin davetlisi olarak 13-28 Kasım tarihleri arasında sergi açacağı öğrenilen karikatüristin Fransa sergisinde sembolik olarak sadece bir adet “temel” karikatürü olacağı öğrenildi. 

Meslekte 55 yılı geride bırakan Aksoy’un bu nedenle Paris Anadolu Kültür Galerisi’nde açılacak olan sergide, 55 farklı karikatürün yer alacağı açıklandı. Yurt dışında daha önce sergi açmayan Aksoy’un Türkiye’de ise iki sergisin sanatseverlerle buluştu.

Sanat Merkezi Paris

Bir sanat merkezi olan Paris’te, sanatseverlerle buluşacak olmanın kendisini oldukça heyecanlandırdığı bilinen karikatürüst Aksoy’un “Sergi ile birlikte büyük bir sorumluluk yükleneceğim. Paris’te önce ülkemi sonra da Trabzon’u temsil edeceğim bu bakımdan da mutluyum. Karikatürlerimde sanatsal endişeler yaşıyorum. Siyaset yok. Toplumsal sorunlar üzerine duruyorum ve bunlar için mesajlar vermeye çalışıyorum” dediği bildirildi. 

Trabzonspor Vurgusu

ABE_Karikaturist-Hikmet-Aksoy-Foto-Mumin-Aydin_5

“Sergiye bir ‘Temel’ karikatürü koyacağı öğrenilen Aksoy’un . karikatürde bir çay fincanı, içi çay dolu, kaşığı hamsi, şekeri de top olarak çizdiği. Altına Trabzonspor yazacağı öğrenildi. Bir Trabzonlu olarak Trabzonspor deyince, Trabzon kenti akla geldiğini bilen karikatüristin sanat ruhunu fazla bozmadan Fransız sanat sevenlerin ilgisini çekecek çalışmalar seçtiği Trabzonluların özlemlerine yanıt vermek için de böyle bir şey düşündüğü öğrenildi, sanatçı böylece hem Trabzonspor hem çayı hem hamsiyi  ifade etmiş olacak. Aksoy’un Paris sergisinde daha önce yayınlanmamış çalışmalarının olduğu öğrenildi. 

Editör: TE Bilisim