Yaş çay üretiminin yapıldığı Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’da 2020 yılı yaş çay sezonunun Nisan ayının son haftası ile Mayıs ayının ilk haftasında başlaması bekleniyor. Yaş çay sezonunun başlamasıyla beraber yaklaşık 40 bin işçinin çay toplamak için  geldiği ve her gün yüzlerce vatandaşın çeşitli nedenlerle gittiği Gürcistan’da ilk korona virüsün tespit edildiği bildirildi.

Gürcistan Mülteciler, Çalışma, Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ekaterine Tikaradze akşam saatlerinde acil olarak düzenlediği basın toplantısında, 50 yaşındaki bir Gürcistan vatandaşında korona virüsü tespit edildiğini açıkladı.

Bakan Ekaterine Tikaradze, "İran'dan Azerbaycan üzerinden dün ülkeye dönen bir Gürcistan vatandaşının Kovid-19 taşıdığı tespit edildi. Virüs bulaşmış hasta halihazırda Tiflis'teki Enfeksiyon Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi görmektedir" dedi.

"Salgının Gürcistan'da yayılmamasını sağlamak için hükümet her şeyi yapıyor" diyen Tikaradze, "Bu aşamada hasta ayrı bir alana yerleştirilmiştir. Halihazırda hastanın sağlığı tehlikede değil" bilgisini paylaştı. Tikaradze, bunun paniğe neden olmaması gerektiğini dile getirdi.

Meteoroloji Rize ve Doğu Karadeniz'i uyardı! Yoğun kar yağışı geliyor Meteoroloji Rize ve Doğu Karadeniz'i uyardı! Yoğun kar yağışı geliyor

Tikaradze, "Vatandaşlarımıza güvence vermek istiyorum, paniğe kapılmak için hiçbir nedenimiz yok. Çünkü hükümetimiz Gürcistan'da korona virüsü salgını olmadığından emin olmak için gerekli her şeyi uyguluyor" şeklinde konuştu.

Tikaradze, ayrıca gümrük kapısında vatandaşı kontrol eden çalışanların da kontrol edilmek üzere hastaneye götürüldüğünü ifade etti.

Editör: TE Bilisim