Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), bölgede kış turizminin geliştirilmesine yönelik projeler kapsamında, Ordu'dan Artvin'e kadar "kış turizm koridoru" kurma çalışmalarını hayata geçiriyor.

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri haline gelen Doğu Karadeniz, doğal güzellikleri ve sunduğu tarihi, kültürel ve sportif aktiviteleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan Doğu Karadeniz, bölgede farklı alternatiflerin oluşturulması ve kış turizminin canlandırılması çalışmaları kapsamında, 2 milyar liralık harcama öngörülerek hayata geçirilecek projeyle, turizmde 12 ay önemli bir merkez haline gelecek.

Ziyaretçilerine doğa turizmine yönelik pek çok alternatif de sunan Doğu Karadeniz, oluşturulacak "kış turizm koridoru" ile Ordu'dan Artvin'e kadar rahatlıkla gezilebilecek.

DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Doğu Karadeniz'i ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında her geçen yıl artış yaşandığını belirterek, önceki yıllara göre ziyaretçi sayısının, 2014 yılında yüzde 25 artış göstererek 5 milyonu aştığını söyledi.

Bölgede turizmde farklı alternatiflerin oluşturulmasının önemli olduğunu dile getiren Kaldırım, "Turizm potansiyelinin 12 aya yayılması ve turizme yönelik altyapı çalışmalarının oluşturulmasını önemsiyoruz. Bunun için DOKA olarak her alanda stratejiler geliştirdik, bu doğrultuda da projeler oluşturduk" dedi.

Kaldırım, turizm potansiyelinin artırılmasına dönük en önemli projelerinden birisinin de "Kış Turizm Koridoru" olduğunu vurgulayarak, "Projenin bölgede kış turizm potansiyelini arttıracağını düşünüyoruz. O nedenle de Ordu'dan başlayıp Artvin'e kadar olan turizm alanlarında çalışmalar yaptık. Bölgede kış turizmine yönelik nerede, nasıl alternatifler yapılabileceğini belirledik" ifadelerini kullandı.

Doğu Karadeniz için fırtına uyarısı! Doğu Karadeniz için fırtına uyarısı!

DOĞU KARADENİZ KIŞ TURİZMİNDE KISA SÜREDE BÜYÜK İVME KAZANACAK

Proje kapsamında Ordu'da çalışmalara başladıklarına dikkati çeken Kaldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ordu dışında Artvin'de Atabarı Kayak Merkezi, Giresun'da Kümbet Yaylası, Gümüşhane'de  Zigana Kış Turizm Merkezi, Süleymaniye Kış Turizm Merkezi, Çakırgöl Kış Turizm Merkezi, Ordu'da Çambaşı Yaylası Kış Sporları Merkezi, Trabzon ve Rize'de Ovit, Uzungöl Kış Merkezi, Ayder Kış Sporları Turizm Merkezi ve Kaçkar Dağları Heliski Merkezi'ni kapsayacak 'kış turizm koridoru' oluşturduk. Doğu Karadeniz'de bir turizm potansiyeli var. Bunun geliştirilmesi gerekiyor. Bu durum bölgemiz açısından çok önemli."

Kaldırım, kış turizmi olanaklarından yararlanmak isteyen kişilerin tek bir yerde tatilini geçirmediklerini anlatarak, "Kış turizmine çıkan turistler 15 günlük bir plan yapıyorsa, günlerini farklı bölgeleri gezerek geçirmek istiyor. Biz de bölgemize gelen yerli ve yabancı turistlerimize bu imkanı sunuyoruz. Ordu'dan tatiline başlayan yerli ve yabancı turistler, 'kış turizm koridoru' sayesinde Artvin'e kadar olan kayak merkezlerini ve termal turizm gibi farklı alternatifleri bulunan kış turizm merkezlerini rahatlıkla gezebilecek. Turistlerimize dolayısıyla çok iyi bir turizm alternatifi sunulmuş olacak" diye konuştu.

Bölgede "kış turizm koridoru" ile turistlere sadece kayak merkezlerinde kayak yapma imkanı değil, farklı alternatiflerin de içinde bulunduğu turizm imkanı sunulacağına işaret eden Kaldırım, Doğu Karadeniz'in yaz turizminde olduğu gibi kış turizminde de kısa sürede büyük ivme kazanacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim