Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle yaz aylarında ve bayram tatillerinde sürücülerin Karadeniz Sahil Yolunda en çok kuyrukta bekledikleri Ünye'den artık bekleme yapmadan transit geçiş yapılabileceğini söyledi. 
 
Yolun, planlandığı tarihten bir hafta önce vatandaşların hizmetine sunulduğunu ifade eden Demir, "Ünye Çevre Yolu, sayın Başbakanımızın bir hafta önceden vatandaşlarımıza, sürücülerimize ve Ünye'ye armağanı oldu" dedi. 
 
Çevre yolu ile sürücülerin sıkıntı yaşamadan yollarına devam edeceklerini dile getiren Demir, şöyle konuştu:
 
"Ünye Çevre Yolu, sayın Başbakanımızın Ünye ziyaretinde Ünyeli, Ordulu, Fatsalı, Rizeli, Giresunlu, Artvinli bütün vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Çevre yolunun açılışı için planlanan tarih aslında 31 Aralık'tı. Bu anlamda da kendilerine şükranlarımızı sunuyorum. Yolun toplam uzunluğu 13,5 kilometre. Bu yol üzerinde iki ayrı bölgede yaklaşık 5 bin 200 metre uzunluğunda tünellerimiz var. Teknik elemanlarımızın hesaplamalarına göre yaklaşık yüzde 70 oranındaki trafik yoğunluğu çevre yoluna kaymış durumda. Bu durum hem Ünye şehir girişinde ciddi bir rahatlamaya sebep oldu hem de Ünyeli vatandaşlar gerek gürültü anlamında gerekse de kalabalık açısından ciddi şekilde rahatladılar."
 
"Tatillerde sürücülerin en çok sorun yaşadığı yer Ünye ilçesiydi"
 
Sürücülerin tatillere çıktıkları sırada ciddi sorun yaşadığı yerler arasında Ünye ilçesinin olduğuna dikkati çeken Demir, şöyle devam etti:
 
"Tatillerde sürücülerin en çok sorun yaşadığı yer Ünye ilçesiydi. Özellikle bayram tatillerinde İstanbul'da ve diğer illerde oturan Karadenizli hemşehrilerimizin yolculukları sırasında Ünye'den geçerken zaman zaman sıkıntılar yaşamaktaydı. Bundan sonraki tatillerde bu sıkıntıyı çekmeyecekler. Rahatlıkla çevre yolumuzu kullanıp ailelerine kavuşacaklar. Onların adına bizler de çok seviniyoruz. Yeni açılan yolumuzun bütün vatandaşlarımıza ve özellikle uzun yol sürücülerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum."
 
Bir saatte geçilen yol 5 dakikaya indi 
 
Sürücülerin bir saatte geçtiği yolun 5 dakikaya indiğini anlatan Demir, şu ifadeleri kullandı:
 
"Çevre yolu aynı zamanda yakıt tasarrufu da sağlayacak. Çünkü daha önce şehrin içerisinden araçların geçişi sırasında oldukça fazla dur kalk oluyordu. Bu nedenle çevre yolunun ciddi anlamda başta rahatlatma ve ekonomik anlamda tasarruf sağlayacağını düşünüyorum. Aynı zamanda daha önce yaklaşık bir saat araç kuyruğunda bekleyen vatandaşlarımız bundan sonra çevre yolundan 13,5 kilometre mesafeyi tahmini 5-6 dakikada geçecekler. Sürücülerimiz bu anlamda da çok rahatlayacak."
 
Sürücüler çevre yolundan memnun
 
Öte yandan Ünye Çevre Yolunu kullanmaya başlayan sürücüler de kendilerine sunulan hizmetten memnun. 
 
İstanbul'dan Giresun'a yük taşıyan tır sürücüsü Osman Şeker, Ünye Çevre Yolunu ilk defa kullandığını belirterek, "Daha önce Ünye içerisinden geçerken ciddi sorunlar yaşıyorduk. Özellikle yaz aylarında Ünye'ye geldiğimizde saatlerce bekleme yapardık. Artık Ünye'yi bu yol sayesinde kısa bir sürede geçeceğiz. Bu yolları hizmetimize sunan başta sayın Başbakanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederiz. Herkesten Allah razı olsun" dedi. 
 
Ordu'dan Antalya'ya yolcu taşıyan yolcu otobüsü kaptanı İsmet Kısa ise Ünye Çevre Yolu sayesinde gidecekleri yere daha kısa sürede ve daha güvenli gideceklerini ifade ederek, "Hem de yakıt tasarrufu sağlayacağız. Bu yolun tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Yollar medeniyettir. Bizler bu gibi yolları fazlasıyla hak ediyoruz" diye konuştu. 
 
Uzunluğu 13,5 kilometre olan ve 5 bin 200 metre uzunluğunda iki ayrı yerde 4 tüp tüneli bulunan Ünye Çevre Yolunun proje bedelinin yaklaşık 40 milyon lira olduğu öğrenildi. 
Editör: TE Bilisim