Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bilecik'in Osmaneli ilçesinde Bursa Eskişehir Bilecik Kallkınma Ajansı (BEBKA) tarafından hayata geçirilen projelerin açılış törenine katıldı. Bakan Varank, burada yaptığı açıklamada, Rize, Artvin ve Düzce’de selden etkilenen esnaf ve işletmelere KOSGEB vasıtasıyla ilk yılı geri ödemesiz 3 yıllık, tamamen faizsiz Acil Destek Kredisi vereceklerini ve teminat sıkıntısı çeken işletmeler için Kredi Garanti Fonu’nun devrede olacağını kaydetti.

Bakan Varank, son dönemde dünyanın salgından sel felaketine, depremden yangınlara birçok doğal afetle mücadele ettiğini anımsatarak, Türkiye'nin de bu musibetlerden etkilendiğini söyledi.

İlgili bakanların sel ve yangınların yaşandığı yerlerde bulunduğunu dile getiren Varank, neler yapılacağıyla ilgili bölgedeki çalışmaların yerinde sürdürüldüğünü belirtti.

Hükümetin her konuda olduğu gibi bu konularda da vatandaşlarını asla yalnız bırakmadığının altını çizen Varank, şunları kaydetti: "Meydana gelen bu felaketlerin yaralarının sarılması ve sonrasında da olumsuz etkilerinin giderilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Salgın döneminde vatandaşlarımıza ve işletmelerimize sağladığımız destekler hepinizin malumu. Türkiye bu dönemde hem kendi insanına sağladığı desteklerle hem de dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımlarla tüm dünyaya örnek oldu. Malumunuz geçen hafta Karadeniz Bölgesi'nde bir sel felaketi yaşadık. Bu süreçte tüm kurumlarımız üzerine düşeni en iyi biçimde yaparak vatandaşlarımıza destek oldular. Bakanlık olarak bu konuyla ilgili atacağımız adımı buradan paylaşmak isterim. Artvin, Rize ve Düzce illerimizde selden etkilenen esnafımıza ve işletmelerimize destek olacağız. KOSGEB vasıtasıyla bu işletmelere ilk yılı geri ödemesiz 3 yıllık, tamamen faizsiz Acil Destek Kredisi vereceğiz. Teminat sıkıntısı çeken işletmelerimiz için Kredi Garanti Fonu devrede olacak. Devletimiz tüm imkanlarıyla sel ve yangın felaketlerinden etkilenen vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecek."

Editör: TE Bilisim