Yaklaşık 10 milyar TL proje bedeli Sivas- Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesi günde 3 vardiyalı sürdürülen çalışma ile 7 gün 24 saat aralıksız olarak sürdürülüyor. Sivas ile Ankara arasındaki ulaşım süresini 2 saate indirecek projede ilk test sürüşlerinin 2019 yılı sonu ile 2020 yılının başlarında gerçekleştirilmesi planlanıyor. İlk seferlerin ise 2020 yılının ikici yarısında gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak

Olağanüstü şartlarda çalışılıyor

Proje sahasında sürekli incelemelerde bulunan Sivas Valisi Salih Ayhan, İHA'ya yaptığı açıklamada 24 saat boyunca 3 vardiyalı olarak çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Ayhan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 8 Şubat'ta vurguladığı gibi o takvime uygun bir şekilde ve olağan üstü şartlarda, 24 saat 3 vardiya şeklinde çalışılarak Sivas ile Ankara arasındaki bu aşk, Ferhat ile Şirin'in aşkı gibi Ankara ile Sivas buluşturulacak. Arazi şartları zor. Bu yıl olağanüstü yağışlar oluyor. Yerköy- Sivas arasında ki, Yerköy-Ankara arasındaki çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Sadece bu bölgede 5 tane tünel var. Bunlardan 3'ü bitti 2'si de ilerleyen aşamalarda tamamlanacak” dedi.

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim