Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyü sınırları içerisinde yer alan ve sarkıt, dikit, damlataşı şekillerinin en yoğun, en güzel, en görkemli ve görenleri büyüleyici örneklerine sahip olan Karaca Mağarası geçtiğimiz 15 Kasım'da ziyarete kapatılmıştı.

İçerisinde sarkıt, dikit, sütun, org desenli duvarlar, bayrak şekilleri, perde damlataşları, mağara çiçekleri, mağara incileri, fil kulakları, traverten havuzları, traverten basamakları ve mağara gülleri yer alan mağaranın ılık havası ve yüksek nem oranıyla solunum hastalıklarına da iyi geldiği rivayet ediliyor.

Bugüne kadar yaklaşık 1 milyon kişinin ziyaret ettiği ve son dönemde yıllık 108 bin ziyaretçi sayısına ulaşan tesiste incelemelerde bulunarak yapılan bakım çalışmalarını beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan'la birlikte denetleyen Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, “Karaca Mağaramız jeologların bizlere verdiği bilgiye göre 150 milyonluk geçmişe sahip muhteşem bir yapı. İçerisinde karstik ve damla taş oluşumuyla dikit ve sarkıtların olduğu bir mağara olarak bölgemizin ve ülkemizin turizmine hizmet etmektedir” dedi.

Rize Dahil 32 ilde oy verme saati öne çekildi Rize Dahil 32 ilde oy verme saati öne çekildi

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim