Ankara'da çalışmakta olduğu iş yerindeki patronunun hakaretine uğrayan kişinin mahkemeye başvurup dava açması sonrasında Yargıtay 9.Hukuk Dairesi tarafından tarihi bir karar alınarak Kıdem Tazminatı almasına ilişkin hüküm verildi. Öncelikle davacı çalışan, 5. İş Mahkemesinin karşısına geçerek patronunun hakaret ve küfürlerini maruz kaldığını ifade ederken iş sözleşmesinin haksız bir şekilde feshedildiğini ve fesih zamanı da patronunun hakaret etmesiyle birlikte işten kovulduğu yönünde açıklamalara yer verdi.

Sağlık çalışanlarına özel erken emeklilik avantajı! Tam 350 bin kişi...

Yetim Aylığına ilişkin değişiklik: Artık çalışan gencin Yetim Maaşı...

kıdem tazminatı

Cübbeli Ahmet Hoca kalp krizi geçirdi Cübbeli Ahmet Hoca kalp krizi geçirdi

 

 

Öte yandan işverenin kendisine yönelik olumsuz davranışlarda bulunmasının nedeni olarak, işe girmesinde referans olan kişi ile davalının arasında problem meydana gelmesinin ötürü olduğunu ileri sürdü. Öte yandan mahkeme karşısında savunmaya geçen davalı patron ise, çalışanının devamsızlık gerçekleştirdiği iddiasında bulunarak davanın reddini talep etti. Ancak 5.İş Mahkemesi tarafından davalının iş sözleşmesini fesihte haklı olduğunu hükmedilmesi sonrasında davacı işçi kararı temyiz etti. 

kıdem tazminatı

Tüm bu gelişmelerin ardından Yargıtay 9. Hukuk Dairesi tarafından tarihi bir karara imza atarak, davalı işverenin hakareti sonrasında davacı çalışanın 6 günlük kanuni zaman zarfında iş akdini, iş yerine gelmemek şeklinde eylemli olarak feshettiğine hükmetti. Mahkeme tarafından kıdem tazminatının onayı gerekirken reddedilmesinin yasaya aykırı olduğunun özellikle altını çizen Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, mahkeme kararını bozdu.

kıdem tazminatı

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim