Ziyarette Ankara Özel Harekat Şube Müdürü Eraslan Er’in önderliğinde Özel Harekat Şubesi’nin katkılarıyla şehitlerin anısına hazırlanan şehitliği ziyaretin ardından Kur’an tilavet edildi. Topçu “Bugün şehitlerinin maneviyatıyla ünlü, aslanların karargâhındayız. Eraslan müdürüme çok teşekkür ediyorum. ‘Aslan yattığı yerden bellidir’ derler ya hani, bu pırıl pırıl aslan karargahında, çok az imkanlarla, müthiş bir dizaynla, 1987’deki ilk özel harekatçı şehitten itibaren bir şehitlik oluşturmuşlar. Onları hatırlamak, onları gelecek nesillere taşımak için.  Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

ZULMÜN ÖNÜNDEKİ SON ENGEL

Ziyaretin amacına değinen Yalçın Topçu “15 Temmuz FETÖ kalkışması arkasındaki emperyal güçlerin Türkiye Cumhuriyeti’ne açtığı o amansız savaşın yıldönümüne yaklaşıyoruz. Polisimizin ve Özel Harekâtımızın milletimizin en ön safındaki gayretleri şehit ve gazilerimizin kanıyla tarihe altın harflerle yazılmıştır. Şehitlerimiz ve gazilerimizin toprağa dökülen kanları bu toprakların kıyamete kadar bize Vatan olacağının mührüdür. Rabbim şehadetlerini kabul etsin bizleri de şefaatlerine nail etsin. Biz o geceyi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, o günkü  Ankara Valisi ve Ankara Emniyet Genel Müdürü ile beraber yaşadık. Ankara Özel Harekat Şubesi’nin bir özelliği var. Ankara Edirne – Ardahan arasındaki resmi sınırlardan sorumlu değil. Medeniyet coğrafyamızdaki 1 milyar 700 milyon kişinin Medine’si. Ankara Özel Harekat Şube o gece Cumhurbaşkanlığı Külliye’sini kollayarak, bir tane masumun burnunu kanatmadan bu bahsettiğim 1 milyar 700 milyonun Medine’sini ayakta tutmuş oldu. Çünkü eğer onlar olmasa yukarıdan helikopterlerle silah doğrultup talimatla ellerimizi kelepçeleyip fotoğraf alacak, ardından Cumhurbaşkanı’nın makamına oturup bir poz da oradan çektirip halkın dayanma gücünü elinden alacaklar. İşte aslanlar bu zulmün önündeki son engel olmuşlardır” diye konuştu.

ONLAR BU MİLLETİN SEVDALILARI, DELİLERİ, SERDENGEÇTİLERİ, ALPERENLERİ

Ankara Özel Harekât Şube Müdürlüğü’ndeki bu şehitliğin bütün devlet erkanı tarafından bilinmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı “bizim aslanlarımızın zaten devletten madden bir beklentileri yok. Zaten vatan için can ortaya koymanın para pul ile ölçülme imkanı yok. Onlar bu milletin sevdalıları, delileri, serdengeçtileri, alperenleri. Devlet her bir kademesindeki görevlisinin, milletimiizin buranın varlığından haberdar olmalarını istiyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin terörle mücadelesine değinen Topçu “Türkiye epeydir terör örgütleri adı altında Batı emperyalizmiyle sıcak savaş içindedir. Bağımsız politikalar yürüttükçe saldırıların şiddeti de artmaktadır.  Ama nafile çabalar bunlar. Türkiye terör örgütlerinin sahiplerine diz çökmediği gibi bu tasmalı zavallıları tekne kazır gibi kazımaktadır. Terör bu ülkenin ne semalarında ne de arzında bir metrekare bile ihanet sahası bulamayacaktır. Bunları it gibi kazdıkları çukurlara gömdüğümüz gibi, dağlarımızdan da, ovalarımızdan da, şehirlerimizden de temizliyoruz, temizleyeceğiz. Sahipleri onları kurtaramayacak. Yapacakları bir an evvel TÜRK Devletinin şefkatine, Büyük Türk Milletinin merhametine sığınmalarıdır” şeklinde çağrıda bulundu.

KIRMIZI ÇİZGİMİZ DEĞİL KIPKIZIL UFKUMUZ

Irak ve Suriye’de terör devleti kurulmasına izin verilmeyeceğini belirten Topçu ”Türkiye her ne olursa olsun Irak ve Suriye’de uydu bir Terör (PKK-PYD) devletçiğine fırsat vermeyecektir. Rakka operasyonunda Türkiye konusunda isteksiz ve ikiyüzlü davranan emperyal koalisyonun amacı da zaten böyle uydu bir devlet kurmaktır. Bu Türkiye için sadece kırmızıçizgi değil kıpkızıl bir ufuktaki varlık yokluk meselesidir. Dolayısıyla zerre taviz verilmeyecektir. Ya olacağız ya öleceğiz” dedi.

Yalçın Topçu sözlerine 1995 yılında Siirt’te hain terör örgütü ile çatışırken şehit olan rahmetli Adil Yıldız'ın evladının yazdığı bir dörtlükle son verdi:

“Sizleri anlatmaya kelimeler yetmez,

Yanıktır gönüllerimiz, yüzümüz gülmez,

Yüce rabbimin sözüdür ‘Şehitler Ölmez’

Nasıl kıydınız ‘Özel Harekâta’?”

 

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim