Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve 63. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, kurbanını Yerli Düşünce Derneği’nin organize ettiği Çad’ın Gora bölgesindeki bulunan Amboko kampına bağışladı.

2017 yılının vekâlet yoluyla kurban kesim ve dağıtım organizasyonunu düzenleyen Yerli Düşünce Derneği, kurban bereketini Çad’a taşıyor.

Yoksulluğun ve bulaşıcı hastalıkların hakim olduğu Çad'da hayırseverlerin bağışlarıyla insanların yüzünü bir nebze de olsa güldürmeyi amaçlayan Yerli Düşünce Derneği, Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki zulümden kaçıp Çad’a sığınan mülteciler için büyük çapta bir kurban bağışı kampanyası düzenledi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, kurban kampanyasının Türkiye’de öğrenim gören Çadlı öğrencilerin talebi üzerine başlatıldığını belirtti.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, gerçekleştirilen organizasyonun önemine değinerek, “Kurban, yaratana kulluğumuzu ve takvamızı gösteren vacip bir ibadet olup maddi ve manevi yönü vardır. Yerli Düşünce Derneği, medeniyet coğrafyamızda çok önemli faaliyetler yapmaktadır. Yerli Düşünce’nin medeniyet coğrafyamızda yaptığı bu faaliyetlerle Allahü teâlâ hazretlerinin ayeti ile bizi kardeş yaptığı insanları görmeden, tanımadan onlara elimizi uzatıp kardeşliğimizin gereğini kurban vesilesi ile yapmış oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Türk Milleti Diğergâmlığı ile Bilinir

Tüm medeniyet coğrafyasının bu organizasyona destek vermesi gerektiğini vurgulayan Topçu, “Ümmetin bir tamamı; Kürt’ü, Türkmen’i, Arap’ı kardeştir. Ümmetin içerisinde adı Türk olan büyük Türk milleti ‘diğergâmlığı’ ile bilinir. Kilometrelerce uzakta Çad’da, bir kampta yaşayan muhtaç kardeşlerimize kurban vesilesiyle diğergâmlığızı taşımış olan Yerli Düşünce Derneği’nin Sayın Genel Başkanı Metin Gündoğdu Bey’e ve emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Yerli Düşünce, bu ibadetlerimizin yerine getirilmesinde ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize buluşmasında aracılık ediyor, önemli bir hizmette bulunuyor.” ifadelerinde bulundu. Topçu, açıklamaların ardından bağış makbuzunu imzaladı.

Avrupa’da yükselen faşizm ve islamofobi akımlarına dikkat çeken Yalçın Topçu, “Biz merhamet medeniyetinin temsilcileriyiz. 28 ülkeden oluşan Avrupa Birliği savaştan kaçan mültecilere kapılarını açmaktan aciz. Her zaman insan haklarından, özgürlükten dem vuran Avrupa konu, Müslümanlar ve mazlumlar olduğunda 3 maymunu oynuyor. Onların sahte ve acımasız medeniyet kurgularına ihtiyacımız yok. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın defalarca vurguladığı gibi; dünya beşten büyüktür.

Cübbeli Ahmet Hoca kalp krizi geçirdi Cübbeli Ahmet Hoca kalp krizi geçirdi

Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı ve Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Cumhurbaşkanlığı Uzmanı Fatih Topaktaş ve Dr. Temel Taşkın’ın katılım sağlayacağı organizasyonda aynı zamanda Yerli Düşünce Derneği’nin Çad temsilcisi Aişe Abdullah ve Amir Amir Zakaria da yer alacak. AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu, 1999’dan itibaren Çad’a giden ilk milletvekili olarak da dikkat çekiyor.

Yerli Düşünce Sessiz Kalmadı

Aşırı kuraklık, bulaşıcı hastalıklar, terör ve mülteci akını nedeniyle Çad’da yaşanan insani drama sesiz kalmayan Yerli Düşünce Derneği, açlıkla mücadele eden insanlara Türk halkının vekâleti olan kurban etlerini ulaştırmak için büyük çaba gösteriyor. Gerçekleştirilen organizasyona ilgi büyük olurken; kurban alımı, kesimi ve dağıtımı sırasında tamamen dini vecibeler yerine gelecek şekilde hareket edilmekte. Çad’ın Gora bölgesindeki Amboko, kampında gerçekleştirilecek olan kurban kesimi bayram süresi boyunca devam edecek. Kurban kesim işlemleri Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu’nun gözetiminde yapılacak.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim