Türkiye ve Rusya arasındaki bilimsel, teknolojik ve ekonomik işbirliğinin ele alındığı sempozyuma Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Dmitry Evdokimov da katıldı. 2 gün süren sempozyuma akademisyen ve öğrencilerin yoğun katılımı oldu.

Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak

“Türkiye ve Rusya arasında kurumsal iş birliğini geliştirmeyi amaçlıyoruz”
Gerçekleştirmiş oldukları sempozyumun kendileri için büyük bir önem taşıdığını ifade ederek sözlerine başlayan İstanbul Esenyurt Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yılmaz, “Türkiye ve Rusya arasında ekonomik, teknolojik ve bilimsel alanlarda iş birliğini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Tarih boyunca Türkiye ve Rusya bir birine çok yakın coğrafyalarda çoğu kez karşı taraflarda bulunmuşlardır. Artık, 21'inci yüzyılda Türkiye ve Rusya için güvenlik çekişmeleri içinde değil, iş birliği ve birçok barış projesinin geliştirilmesi için yeni bir anlayışa ve kurumsal kültüre ihtiyacımız var.

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim