Askeri kaynaklardan aldığı bilgilere göre Türk birlikleri, Akçakale’den Tel Abyad’a girecek, oradan Kobani’ye uzanacak bir operasyonla Münbiç’e ilerleyecek.

Kredi kartı nakit avans faiz oranlarında değişiklik Kredi kartı nakit avans faiz oranlarında değişiklik

Türkiye’nin El Bab’dan sonra hedef olarak açıkladığı Münbiç operasyonu, önce ABD’nin PYD’ye sağladığı güvenlik kalkanı sonra da Rusya ve rejimin Münbiç’te fiilen kontrolü devralmasıyla engellenmeye çalışılıyor. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ilgili bakanlar Münbiç’in PYD’den kurtarılması konusundaki kararlılığı tekrar tekrar açıkladı. Herkesin sorduğu soru ABD veya Rusya ile karşı karşıya gelmeden bu operasyon yapılabilir mi? Satranç tahtasına dönen Suriye’de Türkiye’nin hamlesi merakla bekleniyor. Karar gazetesinin güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde Türkiye herkesi şaşırtacak ezber bozacak bir hamleye hazırlanıyor. Münbiç ile ilgili TSK tarafından çoklu planlar yapıldı, hazırlıklar tamamlandı ve Karargah’tan emir bekleniyor.

Karar’ın güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere, çoklu planın ilk seçeneğinde operasyon beklenenin aksine Fırat Kalkanı harekatından devam etmiyor, Türkiye sınırından başlıyor. Akçakale sınırından girecek TSK destekli ÖSO güçleri Tel Abyad’a yönelecek. Fırat Kalkanı harekatındaki gibi süpürme stratejisi ile hareket edilecek. PYD’nin kasabayı terketmesi sağlanacak. Böylece Kürt koridoru bölünerek kantonlar ayrılmış olacak. Operasyonun hedefinde Kobani ve Afrin’in de olduğu belirtiliyor. Türkiye’nin sınırlarını terör örgütü PKK’nın Suriye PYD’den temizleme kararlılığını bu operasyonlarla müttefikleri ABD ve Rusya’ya göstereceği belirtiliyor. Öte yandan görüşmelerle de sürecin sadece askeri değil diplomatik yollarla da sürdürüleceği belirtiliyor.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim