Haber7 - Analiz

Türkiye'de birden fazla sinir uçları harekete geçirilerek çok ayaklı bir kaos planı uygulanmak istendiği ortaya çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kandil'den desteklenen yürüyüşüyle başlayan süreç adım adım ilerliyor. 

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Sözde Adalet Yürüyüşü'ne saldırı hazırlığında olduğu öğrenilen 6 DEAŞ'lı terörist, polis tarafından düzenlenen operasyonla yakalanmıştı. İçinde AK Parti bayrakları bulunan bir minibüs kiraladıkları belirlenen teröristlerin, kalabalığın üzerine araç sürerek saldırı hazırlığında oldukları ortaya çıkmıştı.

Eğer bu saldırı gerçekleşebilse Türkiye'de büyük olayların fitili ateşlenecekti. Belli bir kesimi hedef alarak ülkede iç çatışma çıkarmak isteyenler Kayseri Emniyeti'nini başarılı operasyonu ile kıs kıvrak yakalanınca birileri tarafından yeni hedefler belirlendi.

İNCİRLİK VE ALEVİ DERNEKLERİ İLE KAOS PLANI

Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube ekiplerinin yaptığı teknik ve fiziki takip sonucu Rus vatandaşı Renat Bakıev'in kentte DEAŞ terör örgütü adına İncirlik Hava Üssü'ne ve Alevi derneklerine eylem düzenlemek için keşif yaptığı bilgisine ulaştı. Kilis Cumhuriyet Başsavcılığınca 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve Tekirdağ Sulh Ceza Hakimliği tarafından tehdit suçundan arandığı belirlenen Bakıev, polisler tarafından yakalandı.

Terörist Bakıev MİT'in istihbaratı ile yakalanmasaydı İncirlik Üssün'nde ABD uçağına daha sonra da Alevi derneklerini hedef alarak bir kesimi sokağa dökecek ve belki de engellenemeyecek olayların başlamasına sebep olacaktı.

ABD'NİN PARAVAN ÖRGÜTÜ DEAŞ ÖZELLİKLE SEÇİLİYOR

Türkiye'de toplumsal olaylar çıkaracak eylemlerin tamamında DEAŞ'ın seçilmiş olması dikkatlerden kaçmadı. Büyüyen Türkiye'yi durdurmayı hedefleyen küresel güçler yeni senaryolar yazmaya devam ediyor.

İşte o senaryolardan bazıları:

- Diyarbakır'da HDP mitingine bombalı saldırı.

- Şanlıurfa Suruç'ta DEAŞ tarafından düzenlenen, 34 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı.

- Sultanahmet'te turistleri hedef alan bombalı saldırı.

- Adana ve Mersin'de HDP binalarına bombalı saldırı.

- İstanbul'un en işlek caddelerinden olan  İstiklal Caddesi'nde 4 turistin hayatını kaybettiği bombalı saldırı.

- Ortaköy'de yılbaşı gecesi 39 kişinin öldürüldüğü Reina saldırısı.

 

 

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim