Bu yıl ‘Uzay' konusunun ele alındığı yarışmada öğrenciler temsili uzay kargo aracına ve roketlere kargoları yerleştirmeyi hedeflediler.

“Öğrencileri mühendislik alanında ileri götürmeye çalışıyoruz”

FRC'ün dünyanın en büyük STEM organizasyonu olduğunu ve robotları öğrenmek için kullanılan bir oluşum olduğunu söyleyen Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Tolga Yıldız, “4 yaş grubundan lise sona kadar öğrencileri, güncel disiplinler ile uğraştıracak şekilde onlara STEM alanında, mühendislik alanında ileri götürmeye çalışan bir topluluk FRC Vakfı. Biz bu vakfın 2 tane robotik turnuvasını hem okulumuzda hem müfredatta uyguluyor diğer yandan turnuvalarına katılıyoruz. Bir tanesi Türkiye'de Bilim Kahramanları tarafından yürütülen bir çalışma bir diğeri ise 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerinin katıldığı FRC diye tabir edilen FIRST Robotics Competition , en son ödülleri alıp ülkemize gururla döndüğümüz turnuva” dedi.
Okullarının özel bir müfredatı olduğunu ifade eden Yıldız, “Fen lisesinin yapması gereken her işi olduğu gibi yapıyoruz. Buna ek olarak üniversitelerin 1 ve 2'inci sınıflarında görülen ek dersler veriyoruz. Örneğin; Bilim Tarihi, bilgisayar destekli çizim modelleri, bilgisayar programlama lisanı gibi. Genel seçimleri öğrenciler kendi aralarında yapıyorlar. Ancak herkes bu müfredattaki dersleri biliyor. Özel ilgi alanı mekanik olan kişi ben robotun mekanik kısmı ile ilgileneceğim diyor. İlgi alanı yazılımla alakalı olan kişi ise yazılıma geçiyor. Bunun gibi öğrenciler ilgili oldukları alanlarda kendilerine iş alanı seçiyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim