Türkiye’nin çok mesafeler kat ettiğine dikkat çeken Türel, 15 sene öncesinden örnekler vererek, “Ülkemiz nerelerden nerelere geldi.15 sene önce hastane ilaç kuyrukları vardı bitti. Hastanelerde altışarlı onarlı odalarda yatardık. Merdivenlerin altında yataklar vardı şimdi hamdolsun bütün hastanelerimizde 1-2 kişilik odalar var. Görüyorsunuz Türkiye güçlenmesin isteyenler çok. Onlar senelerce yüzyıllardır hep bizim önümüze engeller çıkartmıştır ne zaman güçlenelim desek hayır demiş. Biz de iyi şeyler yapalım diye o gün bugündür koşuyoruz. Almanya Hollanda İsviçre hep hayır diye propaganda yapıyorlar. Kendi televizyon ve gazetelerinde hayır kampanyası yapıyor. Bunlar bizi çok mu seviyor çok sevdiklerinden mi hayır verin diyorlar. Benim milletim ne diyeceğini bilir evet der hayır der sizin aklınıza ihtiyacı yok” diye konuştu.

DİKTATÖR DEDİĞİNİZ ESED GİBİ OLUR

Diktatörlük diyenler Esad’a baksın diyen Başkan Türel şunları aktardı: Türel, “Diktatörlükten bahsediyorlar. Halkın seçtiği bir adam tek adam olamaz. Dünyanın neresinde gördünüz diktatörü halkın seçtiğini. Diktatör, Esad gibi gelir halkına bomba atar zalimdir, millete zulüm ederek orada oturmak ister. Biz cumhuriyete de laikliğe de demokrasiye de sıkı sıkı bağlıyız. Biz bunlar sayesinde bu ülkede hizmet ediyoruz. Biz cumhuriyetten geçinenlerden olmadık. Biz cumhuriyeti güçlendirenlerden, hizmet edenlerden olduk. Ama ne zaman iyi bir şey yapsak aynı yalanlar. 15 senedir Cumhuriyet elden gidiyor deyip duruyorlar. Cumhuriyet 100. Yılında 2023 yılında dünyanın 10’ncu büyük, Avrupa’nın 3’ncü büyük devleti olmaya gidiyor. Uyanın da balığa gidelim.” 

EVET DERSEK TÜRKİYE'Yİ TUTABİLİNE AŞK OLSUN

3 yıldır Büyükşehir Yasası ile hizmetlerin coştuğunu söyleyen Türel, “Asfalt görmeyen mahallelerimiz asfalt gördü, içme suyu olmayan Susuz şahaba su götürdük. Büyükşehir yasasını 2012 de çıkartmasaydık bu hizmetler olmayacaktı. O zaman da 30 eyalete bölüyorsunuz dediler. Federal sistem geliyor laiklik elden gidiyor dediler, hiçbirinin bir yere gittiği yok ama Türkiye güçleniyor. Türkiye güçleniyor diye korkanlar, çok daha hızlı kalkınmamız için ayağımızdaki zincirleri çözmek için Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile devletimizi güçlendirelim dediğimizde hayır dediler. Buna da evet dersek bu Türkiye’yi tutabilene aşk olsun” diye konuştu.  

 

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim