MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ülkemizin geleceği hiç olmadığı kadar risk altındadır" dedi. Bahçeli yarın ki İzmir mitingini de iptal etti.

Bahçeli yazılı yaptığı açıklamada, "Bugün başkentimiz Ankara’da tam bir felaket yaşanmıştır. Türk milleti terörün kanlı ve hain yüzüne bir kez daha maruz kalmıştır. Teröristler ülkemizin kalbine nişan almışlardır. İki ayrı canlı bomba saldırısında ilk belirlemelere göre 86 kişi ölmüş, 186 kişi de yaralanmıştır. Bu elim ve kahredici tablo tam bir yıkımdır. Teröristler, arkasında duran ve azmettiren güçler 20 Temmuz’da meydana gelen Suruç saldırısından sonra bu defa da maşaları vasıtasıyla Ankara’da sahneye çıkmışlardır" dedi.

Bombaların artık Ankara'ya kadar geldiğini söyleyen Bahçeli, "Suruç’taki menfur saldırının bir benzerinin Ankara’da tekrarlanması, buna çanak tutulması, olası terörist provokasyonlarının ağırdan alınması yeni bir faciaya davetiye çıkarmıştır. Canlı bombalar başkentimize kadar gelebilmeyi göze almışken, güvenlik ve istihbarat kurumlarının bundan habersiz kalmaları bir başka sorgulanması, üzerine gidilmesi gereken sorumsuzluk ve ihmalkârlıktır. Maalesef vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, "Ülkemizin geleceği hiç olmadığı kadar risk altındadır. Sürekli tahkim ve takviye edilen tehlikeli döngü milli beka ve dayanışma duygularımızı iyice bükmüştür. Ankara Tren Garı’nın önündeki saldırının iç yüzü aydınlatılmalı, failler ve destekçileri mutlaka açığa çıkarılmalıdır. Sabredecek takat kalmamıştır. Bekleyecek hal ve derman da yoktur" dedi.

Kaynak : Haber7

Editör: TE Bilisim