Siverek ilçesi Mustafa Remzi Bucak Bulvarı'nda bulunan termometre saat 12.00'de güneşteki sıcaklığı 41 derece olarak ölçerken, saat 16.00 sularında 60 dereceyi gösterdi. Hava sıcaklığı güneşte 60 derece olarak ölçülürken, gölgede ise 45 dereceyi buldu. Gece saatlerinde serinlemeye başlayan hava 30 derece olarak ölçüldü.

Günlük yaşamın zorlaştığı ve hava sıcaklığının tavan yaptığı saatlerde vatandaşların dışarıya çıkmamasıyla cadde ve sokaklar boş kaldı. Gölgelik alanlarda serinlemeye çalışan vatandaşlar, parklara ve kafelere akın etti. Sıcaklardan kurtulmak isteyen bazı vatandaşlar ve esnaflar ise klimalı alanları tercih etti.

İSTANBUL 40 DERECEYİ BULACAK

“İstanbul’da hava sıcaklığı şu anda 34 derece, İzmir’de 37, Ankara’da 33, Antalya’da 32 derece. Bu sıcaklıklar bile yüksekken, cuma gününden itibaren sıcaklıklar artacak. Örneğin pazar günü sıcaklıkların İstanbul’da 40 dereceye, Ankara’da 37, Adana’da 39, Antalya’da 42 dereceyi bulması bekleniyor. Mevsim normallerinde olan tek yer Karadeniz kıyı kesimi. Özellikle İç Anadolu’da, başta Ankara olmak üzere son 30 yılın sıcaklık rekorlarının kırılması bekleniyor.”

Aşırı sıcaklar ve düşük nem oranları sebebiyle özellikle Antalya ve Muğla’da çarşambadan itibaren orman yangınlarına karşı çok dikkatli olunması gerektiği belirtildi. 

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim