Seriyeli Rama Tisiki (21) iki çocuğunu alıp 3 yıl önce Suriye'den İstanbul'a geldi. Tisiki'nin 10 ay önce de bir çocuğu daha oldu. Ancak İstanbul'da barınamayan Tisiki, 28 Ağustos günü çocukları Miye Şubur, Ahmet Şubur ve Maya Şubur ile birlikte Adana'ya geldi. Burada kalacak yer bulamayan kadını gören vatandaşlar polisi aradı. Köprübaşı Polis Merkezi ekipleri de kadını ve 3 çocuğunu alarak önce polis merkezine getirdi. Polis daha sonra Suriyeli kadını önce kadın sığınma evine götürdü. Burada yetkililer, kadının Türk olmadığını ve çocuklarının da kimliği olmadığından sığınma evine alamayacaklarını söyledi. Daha sonra kadın ve 3 çocuğu konuk evine götürüldü ancak onlar da resmi tatil olduğu için alamayacaklarını söyledi. Bunun üzerine polis, genç kadın ile çocuklarını mülteci kampına götürdü. Burada yetkililer, kadın ile çocuklarının kampa alınması için İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nden alınacak evrakla gelmesi gerektiğini bildirdi. Polis bunun üzerine kadın ve çocuklarını İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne götürdü. Ancak buradaki görevli, "Bugün resmi tatil ayrıca burada tadilat var alamayız" yanıtını verdi.
Polis son olarak kadın ve çocuklarının sınır dışı edilmesi için Geri Gönderme Merkezine götürdü ancak burada da resmi tatil olduğu için işlem yapılamadı.
Bütün bu işlemleri tutanağına geçiren polis, kadın ve çocuklarını gidecek yeri olmadığı için o gün polis merkezinde misafir etti. Sabah olduğunda ise kadın ve çocukları kendi başının çaresine bakmak üzere polis merkezinden ayrıldı.
Genç kadının dramı basın mensupları tarafından haber yapılınca Adana Valiliği harekete geçti. Kadın ve çocukları için mülteci kampında bir oda ayarlandı. Ancak polis her yerde aramasına rağmen kadın ve 3 çocuğunu bulamadı.

Fatih Keçe

 

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim