Havzasında yaklaşık 14 milyon metreküp su bulunduran barajda, sıcak hava nedeniyle su seviyesi düştü. 

Su seviyesinin azlığı nedeniyle sulama yapılamayan barajda, balık ölümleri baş gösterdi. Baraj gölünde telef olan binlerce balık, kıyıya vurdu.

Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, balık ölümleriyle ilgili yapılan ihbarları değerlendirdiklerini söyledi. Barajda incelemelerde bulunduklarını dile getiren Pektaş, "Mevsimsel anlamda su seviyesinin düşük olmasından kaynaklı balık ölümlerinin gerçekleştiği tespit edildi. Su seviyesinin yükseltilmesi noktasında çalışmalar başladı. Kanak Barajı'ndan buraya su takviyesi yapılacak." dedi.

Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak

Pektaş, vatandaşlardan da bu noktada kendilerine yardımcı olmalarını isteyerek, şunları kaydetti: 

"Sulama sezonu başladığında su seviyesi kritik aşamadaydı ve çiftçilerimizin mağdur olmaması adına sulamayla ilgili bugüne kadar gerekli müsaadeler verildi ama bundan sonraki süreçte en azından mevcut su seviyesi kurtarılabilir noktaya gelene kadar sulama noktasında bir tedbir uygulanacak. Bu noktada çiftçi kardeşlerimizin endişeye kapılmasına gerek yok, zira sulamadan dolayı herhangi bir zarar yaşandığında bununla ilgili İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze müracaat yapabilirler. Teknik ekiplerimizin incelemesinin ardından sulama yapamamaktan kaynaklı bir zarar söz konusu olursa zarar devletimiz tarafından ayrıca karşılanacaktır."

 

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim