AFAD depremin büyüklüğünü 5.5 olduğunu açıklarken, depremin Manisa'nın Saruhan ilçesinde gerçekleştiği öğrenildi. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, "Valiliğimize herhangi bir hasar ihbarı yok. Herhangi bir hasar varsa hemen ona göre afet planlarımıza göre harekete geçilecek." açıklamasında bulunurken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "Saruhanlı merkezde yapılan taramalarda şu ana kadar herhangi bir hasar tespiti ve ihbarı gelmemiştir. Kırsal taramalar devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Son dakika haberler: AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, saat 10.21'de merkez üssü Saruhanlı olan 5,5 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Deprem 9,29 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Açıklamada, gelişmelerin takip edildiği belirtildi.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Saruhanlı merkezde yapılan taramalarda şu ana kadar herhangi bir hasar tespiti ve ihbarı gelmemiştir. Kırsal taramalar devam etmektedir. Manisa Valiliğimiz ve AFAD kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecektir."

MANİSA VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

THY'den yurt içi uçuşlarda indirimli bilet kampanyası THY'den yurt içi uçuşlarda indirimli bilet kampanyası

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, CNN TÜRK canlı yayınında şu açıklamalarda bulundu:

"Valiliğimize herhangi bir hasar ihbarı yok. Dış mahallelerde de araştırmalar devam ediyor. Şuanda hasar olup olmadığına yönelik araştırmalarımız devam ediyor. İlk etapta herhangi bir hasar varsa hemen ona göre afet planlarımıza göre harekete geçilecek."

Vali Karadeniz daha sonra ise gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Editör: TE Bilisim