Yeşilçam’ın Şişko Nuri karakterini canlandıran Sıtkı Sezgin, Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevinde hayatını idame ettiriyor. Şöhretli günlerini geride bırakan Sezgin’i Kurban Bayramı’nda sanatçı dostlarından bir tek Yeşilçam’ın kötü adamı İhsan Gedik ve ünlü türkücü Mahmut Tuncer aramış. Yeşilçam artistlerinin bir bir rahmetli olduğunu dile getiren Sıtkı Sezgin, sanatçıların ileride yalnız kalmaması ve huzurevine düşmemesi için, kazandıkları paraları ve geleceklerini planlamaları gerektiğini söyledi.
Bayramda 2 sanatçı dostunu kendini aradığını ve gelecek planlarından bahseden Sıtkı Sezgin, “Yeşilçam artistleri çorap söküğü gibi Allah’ın rahmetine kavuşuyor. Yaşayan arkadaşlarımızdan da İhsan Gedik aradı, bayramımızı kutladı. Onun yanı sıra da türkücü Mahmut Tuncer arayarak bayramımızı kutladı. Sanat hayatımız bu. Belki başkaları da arardı da hatırlarına gelmemiş olabilirim. Şu anda çocuk tiyatrosu ile ilgileniyorum. Bu sene de İhsan Gedik, ben ve Fuat Dilek ile birlikte Tekirdağ’da Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden teklif geldi. Okulların açılmasından 1 hafta sonra Tekirdağ’da ilköğretim okullarında ‘Renkli Dünyalar’ isimli 3 kişilik müzikal çocuk tiyatrosu yapacağız” dedi.

“Sanatçılar, geleceğini planlasın, yalnız kalmasın”
Yeni artistlere ve sanatçılara huzurevinde ya da yalnız kalmamaları için önerilerde bulunan Sezgin, “Akrabalarımdan bana hiçbir fayda yok. Onlar benim için birer akrep. Onların varlıkları benim için yo denecek cinsten. Ziyareti bırakın, telefon bile etmiyorlar. Hatırımı sormuyorlar. Onların arayıp, aramaması önemli değil. Beni ‘Şişko Nuri’ olarak sevip, bana gelen sevenlerim bana yetiyor. Şimdiki sanatçılar ve artistler, yaşadıkları sürece yaşantılarını, kazandıkları paraları ve geçimlerini planlayarak ölçülü yaşayarak hayatlarını sürdürmelidirler. Evli olanlar, yuvasını yıkmadan mutlu olmaya çalışsınlar. Yalnız kalan bir insanın, bizim gibi huzurevine düşmesini istemem. Bir söz vardır, ‘Ayağını yorganına göre uzat’ diye. Sanatçı arkadaşlarımız, bu şah şahlı dönemin her zaman devam edeceğini zannederler ama bir anda bakmışsınız, bitivermiş. Unutulma dönemine girmiş olabilirler. Bunlar, sanatçılar için yıkım olmamalı” diye konuştu.
Vatandaşlar tarafından sevgiyle karşılanan Sezgin, hayranlarının fotoğraf çekinme istediğini de geri çevirmiyor.

Erdi Demür - Kenan Akyüz

 

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim