Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarının sınır  kapılarından Türkiye'ye girişleri devam ederken, tatili bitenlerin de çıkışları  sürüyor. 

Vatandaşların geneli yurda giriş için Kapıkule Sınır Kapısı'nı tercih  ediyor, bu nedenle zaman zaman sınır kapısında yoğunluk oluşuyor.

Kapıkule'deki 12 giriş peronunda pasaport ve gümrük işlemleri 24 saat  devam ederken, "ön beyan" uygulamasını kullanan vatandaşlar ise kendileri için  ayrılan 2 peronda işlemlerini 30 saniyede yaptırarak yurda giriş yapabiliyor.

Almanya'dan gelen Muzaffer Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  tatilini ailesiyle Samsun'da geçireceğini söyledi. Her yıl tatil için Türkiye'ye  geldiğini aktaran Çakır, "Tatilde bol bol gezeceğiz, yüzeceğiz, eğleneceğiz.  Yaklaşık 5 hafta memleketimde kalmayı planlıyorum. Yurdumuza giriş yaptık,  kendimizi evimizde hissediyoruz." dedi.

Avusturya'dan gelen Emine Çal da hasta olmasına rağmen memleket  hasretiyle yola çıktığını belirtti. Türkiye'ye geldiği için mutlu olduğunu dile  getiren Çal, "Türkiye'ye geldik şükür bugünlerimize. Ölmeden gördük. İzmit'e,  Yozgat'a, Gaziantep'e, Kayseri'ye gideceğiz." diye konuştu.

Tatilini bitirenler dönüş yolculuğuna başladı

Türkiye'de tatili geçiren yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının  dönüş yolculuğu da başladı.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim