Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşayan memur emeklisi Sadık ve Zehra Yalçın çiftinin iki çocuğundan biri olan 22 yaşındaki Şenay Aybüke Yalçın, Konya'daki Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümünü bitirdikten sonra girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda 18. tercihi olan Batman Kozluk Çok Programlı Lisesine Müzik öğretmeni olarak atandı.

BEN GİTMEZSEM KİM GİDECEK DEMİŞTİ

Genç öğretmenin Batman'a atanması üzerine ailesi, "Terör olayları var gitme" dedi. Ancak Şenay Aybüke öğretmen, "Orası da bizim vatanımız. Kozluk'taki öğrencilerin bize ihtiyacı var. Ben gitmezsem, arkadaşlarım gitmezse kim gidecek" diyerek valizini topladı. Hayallerinin peşinden koşan Aybüke öğretmen, çok sevdiği mesleğini 1 yıl bile yapamadan eli kanlı terör örgütü PKK'nın hedefi oldu.

9 Haziran'da öğrencilerine karnelerini vermenin mutluluğunu yaşayan Şenay Aybüke öğretmen, bombalı araçla Batman'a gelen PKK'lı 2 teröristin açtığı ateş sonrasında şehit düştü.

ARKADAŞLARI AYBÜKE ÖĞRETMENİN İZİNDE

Sabah gazetesinden Halit Turan'ın haberine göre; Şenay Aybüke Yalçın'ın öğrenim gördüğü Necmettin Erbakan Üniversitesi'ndeki 25 sınıf arkadaşından 7'si bu yıl Mardin, Kars, Ağrı, Tunceli, Şanlıurfa, Gaziantep'teki kırsal köylere müzik öğretmeni olarak atandı. Sabırsızlıkla göreve başlayacakları günü bekleyen Şenay Aybüke öğretmenin arkadaşları onun izinde, vatanın her yerinde göreve hazır olduklarını belirtti.

"YARIM KALAN GÖREVİ BİZ TAMAMLAYACAĞIZ"

Genç öğretmenlerden Ağrı'ya atanan Sevgi Köküş, Aybüke'yi çok sevdiğini, yarım kalan görevini kendilerinin yapmaya çalışacağını söyledi. Şanlıurfa'ya atanan Ahmet Anıl Karagöz ise Aybüke'nin görevine gözünü kırpmadan gittiğini, kendisinin de onun izinden giderek öğrencileri yalnız bırakmayacağını söyledi.

"ONUN CESARETİ BİZLERE MİRAS KALDI"

Kars'a atanan Gizem Turan ise "Şenay Aybüke umutları yeşertmek için gitmişti. Onun cesareti bizlere miras kaldı. Biz onun bıraktığı yerden vatanın her köşesinde durmadan umut yetiştirmeye devam edeceğiz" dedi.

"YAPACAĞIMIZ ÇOK ŞEY VAR"

Aybüke ile aynı yıl Siirt'te göreve başlayan en yakın arkadaşlarından Tuğba Atınç, "Arkadaşımın öğretmenlik yapma hevesini haksız amaçsız bir terör kurşunu yok etti. Ailesi, bizler ve öğrencileri Aybüke öğretmensiz kaldık. İçimiz her an kan ağlasa da yapacağımız çok şey olduğunu fark ettik. Terörü lanetliyoruz, artık terör son bulsun, içimiz yanmasın" diye konuştu.

AYBÜKE'NİN ANISINA ÖZEL KLİP ÇEKTİLER

Aralarında bu yıl atamaları gerçekleşen 7 öğretmenin de bulunduğu Şenay Aybüke'nin 25 sınıf arkadaşı Konya'da bir araya gelerek Aybüke öğretmenle özdeşleşen "Mağusa Limanı" türküsünü söyledi. Şehit öğretmenin sesiyle başlayan türkünün yer aldığı klip sosyal medyada büyük beğeni topladı. Klipte Beyşehir Gölü çevresinin görüntüleri yer alırken, türkünün son kısmı ise "uyan Aybükem uyan, uyanmaz oldun, yedi bıçak yarasına dayanmaz oldun" olarak bitiyor.

KANI YERDE KALMADI

Aybüke öğretmenin şehit olduğu Batman'daki saldırının talimatını veren PKK 'lı terörist Ali Ülaş 18 Temmuz'da Bitlis'te düzenlenen operasyonla öldürüldü. Arananlar listesinde 1 milyon lira ödüllü "Yeşil" kategoride yer alan teröristin sözde "Garzan eyaleti" sorumlusu olduğu belirlenmişti. Şenay Aybüke öğretmenin görev yaptığı okulun adı 'Şehit Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesi' olarak değiştirilmişti. Aybüke öğretmen okulda kendi imkânlarıyla müzik atölyesi kurmuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim