SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) tarafından sosyal mecrada vergi borcu yapılandırmasından yararlanan kişileri yakından ilgilendirecek önemli açıklamalar gerçekleştirildi. SGK'nın vergi borcu yapılandırması hususuna yönelik Twitter aracılığıyla duyurduğu resmi açıklamaları doğrultusunda, peşin ödemeleri ve ilk taksit ödemeleri ile cari dönem ödemelerinin son ödeme tarihinin ertelendiğinin bilgisine ulaşıldı. Buna göre uzatıldığı tarih olarak 7 Eylül 2018 olarak saat olarak ise 23:59 olarak belirlenirken, bu sürenin ertelenme nedeni olarak ise gerçekleştirilecek ödemelerin son günü olmasından kaynaklanan yoğunluğun, tahsilat sistemlerinde teknik arızalar oluşturmasından ötürü olduğu duyuruldu. İşte, SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) bünyesinde yapılan açıklamaların tamamına haberimizden ulaşabilirsiniz.

2 yıl erken emekli olmak için ne yapmak gerekir? Emekli yaşı hesaplama

sgk

 

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu)'nun vatandaşlara yaptığı duyuruda, hem yapılandırma ilk taksit ve peşin ödemelerinin hem de cari dönem ödemelerinin son günü olması sebebiyle meydana gelen yoğunluğun, tahsilat sistemlerinde teknik arızalar ortaya çıkardığı getirdiği kaydedildi. Sosyal platformda gerçekleştirilen açıklamada, yaşanan arızanın vatandaşların mağduriyetine neden olmaması açısından yapılandırmadan faydalananların ilk taksit ödemeleri ve peşin ödemeleri ile cari dönem ödemelerinin son ödeme tarihinin 7 Eylül 2018 Cuma günü saat 23.59'a kadar ertelendiği kaydedildi.

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu)’nun Twitter ve Facebook hesapları aracılığıyla gerçekleştirdiği duyurusunda şu açıklamalara yer verdiği öğrenildi:

 “Borç yapılandırmadan yararlananların ilk taksit ödemeleri ve peşin ödemeleri ile cari dönem ödemelerinin son ödeme tarihi 07 Eylül 2018 Cuma günü 23.59'a kadar ertelenmiştir.”

sgk

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim