İlçenin Orta Mahallesi'nde yaşayan Akkol ailesi, şu anda 8 yaşında olan çocukları Yiğit Ali'nin 9 aylıkken Serebral Palsi olduğunu öğrendikleri haberle yıkıldı. 5 yıl boyunca hastane hastane dolaşan aile, Yiğit Ali'nin iyileşmesi için tüm imkanlarını seferber etti. Daha sonra maddi imkansızlıklar yaşamaya başlayan aile, yaklaşık üç yıldır Yiğit Ali'nin tedavisini yaptıramıyor.

Çocuklarının bu durumuna üzülen çaresiz Akkol ailesi, hastalığı nedeniyle sürekli olarak yatağa mahkum olan çocuklarının tedavisi için devlet yetkililerinden ve hayırseverlerden yardım talebinde bulundu.

Baba Remzi Akkol, yaşadıkları maddi sıkıntılar nedeniyle çocuklarının tedavisini yaptıramadıklarını ifade ederek, "Eşim çocuğuma altı aylık hamile iken bağırsak çürümesinden dolayı bir ameliyat geçirdi. Ameliyat esnasında çocuk anne rahminden alındı masaya bırakıldı. Daha sonra 6 saat süren ameliyatın ardından çocuk tekrardan anne rahmine yerleştirildi. Daha sonra çocuğumuzun normal doğumu oldu. Doğumdan sonraki ilk 6 ayda çocuk normaldi. Fakat çocuk 9 aylık olduğunda Tatvan Devlet Hastanesine gittik ve bu hastane bizi Diyarbakır Çocuk Nörolojisine sevk etti. Daha sonra buraya gittiğimizde çocuğumuza serebral palsi (beyin felci) hastalığı teşhisini bıraktılar. Ardından her 3 ile 6 ayda bir çocuğumuzun tedavisi için Ankara Gazi Üniversitesine gitmek zorunda kaldık. Ancak bu tedavi sürecini 2016 yılına kadar 5 yıl boyunca devam ettirebildik. Tedavi sürecinde kardeşimle ortak olduğumuz çayırımızı sattım, bankadan kredi çektim ve bu krediyi ödeyemez duruma geldim. Ardından çalıştırdığım taksinin plakasını satmak zorunda kaldım, onu da yapamadım. Maddi imkansızlıklar yüzünden yaklaşık 3 yıldır çocuğumuzu tedavi ettiremiyoruz. Bütün devlet büyüklerimizle iletişime geçtim. Fakat onlardan almış olduğum yardımlar yetersiz kaldı ve çocuğumuzun tedavisine yetmedi. Çocuğumuzun yarım kalan tedavisini devam ettirebilmemiz için devletimizden ve hayırseverlerden yardım ve destek bekliyorum" dedi.

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim