Sakarya’da Suriyeli ae Emani el-Rahmun’a tecavüz edip 10 aylık oğluyla katleden canilerden Birol Karacal’ın, 2009’da da cinsel bir saldırıda bulunduğu ortaya çıkmıştı. Karacal’ın tahliyesine ve 3 kez indirilen cezasına gizli bir tanığın ifadelerinin yol açtığı ileri sürüldü.

Sakarya Kaynarca’da iki ay önce hamile Suriyeli Emani el-Rahmun’un (20) tecavüz edilip 10 aylık oğlu Halef el-Rahmun ile birlikte vahşice katledilmesi tüm Türkiye’yi derinden sarstı. Kısa sürede yakalanan katiller Birol Karacal ile Cemal Bay tutuklanırken, Karacal’ın 2009’da zihinsel engelli bir kıza cinsel saldırıda bulunduğu da ortaya çıktı. 8 yıl önceki saldırıdan hemen sonra yakalanan Karacal’a ‘hürriyeti tehdit’ ve ‘basit cinsel istismar’ suçlarından dava açıldı. Sakarya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Karacal’a toplam 15 yıl 10 ay 20 gün hapis cezası verildi. Ancak dava yapılan itirazlardan sonra farklı bir sürece girdi. Öyle ki 5 Haziran 2009’da Kocaeli F Tipi Cezaevi’ne giren Karacal, 30 Haziran 2011’de tahliye edildi. 8 yıldan bu yana Yargıtay sürecinde olan davada verilen kararlar da üç kez bozuldu ve her seferinde Karacal’a verilen hapis cezaları düşürüldü. KARAR, Karacal’ın 2009’da işlediği cinsel saldırı suçuyla ilgili çarpıcı bir iddiaya ulaştı. Buna göre, çocukken geçirdiği menenjit hastalığından dolayı yüzde 70 zihinsel engelli raporu olan F.Y.’ye cinsel saldırıda bulunan Karacal’ın cezalarının indirilmesinde gizli bir tanık rol oynadı. Gizli tanığın, mağdur F.Y.’nin yalan söylediği şeklinde ifade verdiği ileri sürüldü. İfade veren gizli tanığın ise engelli kızın ailesiyle husumeti olan bir kişi olduğu, bu nedenle yalan ifade verdiği iddia edildi.

CEZASI 6 YILA KADAR İNDİ

Gizli tanığın ifadesinden sonra yapılan itirazla 2,5 yıl yattığı cezaevinden tahliye olan Birol Karacal, Sakarya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci kez yapılan yargılamada ‘hürriyeti tehdit’ suçundan 2 yıl 6 ay ve ‘basit cinsel istismar’ suçundan da 8 yıl 4 ay olmak üzere toplam 10 yıl 10 ay hapis cezası aldı. Ancak bu karar, Yargıtay 14’ncü Ceza Dairesi tarafından ‘hürriyeti tehdit’ suçundan onanırken ‘basit cinsel istismar’ suçundan sanık lehine bozuldu. Bozma kararı sonrasında üçüncü kez yargılanan sanık, bu kez de ‘basit cinsel istismar’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Verilen son kararın da Yargıtay aşamasında olduğu belirtildi.

KARAR

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim