Düzenli olarak yapılan Bakanlar kurulu toplantısı sonrasında gazetecelerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gündemle ilgili merak edilen sorulara yanıt verdi.

Her yıl tartışma konusu olan saatlerin geri alınması ve ileri alınması uygulamaları bu yıl yine tartışma konusu oldu. Saatler ileri ve geri alınmalı mı sorularına net bir cevap bulunamadı. Yaz saati uygulaması ve kış saati uygulamasının artık yapılmayacağı ve tek bir saatte kalınacağı açıklanmıştı ancak bu uygulamanın hayata geçirilmesi de bir hayli uzun sürdü.

Saat uygulamalarında nihayet bir sonuca varıldı ve bu sene tek bir saatte kalınmasına karar verildi. Bu karar uygulanmaya başlanmasıyla birlikte yeni bir tartışma konusu başladı. Yeni uygulamanın ne kadar doğru olduğu ve bu değişimden kimlerin nasıl etkilendiği sürekli olarak gündeme geldi. 

Saatlerin geri alınmasında olumsuz etkilenildiğinde hem fikir olan vatandaşlar sanal alemde anket bile yaptılar. Ancak yapılan bütün çalışmalar sonuçsuz kaldı.

Saatler geri alınacak konusuna son noktayı Başbakan Yardımcısı koydu

Bakanlar kurulunun olağan toplantısından sonra gazetecilerin karşısına geçen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bir gazetecenin saatlerin yeniden geri alınıp alınmayacağıyla ilgili sorduğu soru üzerine Kurtulmuş, saatlerin geri alınmasıyla ilgili bir çalışma yapılmadığını ve bu nedenle de saatlerin geri alınmayacağını açıkladı.

Editör: TE Bilisim