Kılıçdaroğlu'nın açıklamalarından satır başları;

Cübbeli Ahmet Hoca kalp krizi geçirdi Cübbeli Ahmet Hoca kalp krizi geçirdi

"Eşit olmayan koşullarda bir referandum gerçekleştirdik. Koşullar eşit olmamasına karşın demokrasiye sahip çıkmak için elimizden gelen her çabayı gösterdik. 80 milyonun anayasası olacak o yüzden toplumsal uzlaşma belgesidir anayasalar diyorduk. Bu referandum bir gerçeği ortaya çıkardı, toplumun en az yüzde 50'si buna 'Hayır' diyor. Dolayısıyla bu değişiklik ve onun oluşturduğu bütün anayasa bir anlamda toplumsal uzlaşı belgesi olması niteliğini yitirmiş durumda. Bu gerçek önümzüde dururken siyaset kurumuna bir görev düşüyor. Anayasayı bir toplumsal uzlaşı belgesine dönüştürmek. Bu Türkiye'yi hem içeride, hem dışarıda güçlendirir. Bu çağrıyı yapmayı da bir partinin genel başkanı olarak yapmayı görev sayıyorum."

MİLLETİN KARARINA SAYGILIYIZ AMA...

"YSK'dan söz etmek isterim. YSK üzerinde ifade etmek isterim ki bu referandumu tartışmalı hale getirdi. Seçim kanunu 98, madde üzerinde ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mührü bulunmayan zarflar geçersiz sayılır. ama YSK bir karar aldı ve bu zarfları geçerli saydı. Milletin kararına saygılıyız ama YSK buna gölge düşürmüştür. Bunu sonuna kadar takip edeceğiz."

KILIÇDAROĞLU'NDAN ACİL TOPLANTI KARARI

Sonuçların belli olmasından sonra Kılıçdaroğlu parti MYK'sını olağanüstü toplantı yaptı.

"NİYE İSTİFA EDEYİM Kİ"

Son olarak Nazlı Çelik'in programına konuk olan Kılıçdaroğlu,"Evet çıkarsa niye istifa edeyim ki. Biri bana bir gerekçe söyleyecek. Makul bir gerekçe ise biz de istifa ederiz." demişti.

Editör: TE Bilisim