1000 aydan daha hayırlı diye tabir edilen, dünya üzerinde 1.5 milyarın üzerinde Müslüman için çok özel ve yeri doldurulamaz bir anlamı olan 11 ayın sultanı olan Ramazan ayının bayram gününe az kaldı. Tatil planını şimdiden yapanların merak ettiği 2017 Ramazan Bayramı ne zaman? Özel sektör ve kamu çalışanları bu sene Ramazan ayında kaç gün tatil yapacak? Oruç ibadetini yerine getirenlerin merakla beklediği Ramazan ayı Haziran'ın kaçında? İşte başlama ve bitiş tarihi.

2017 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Bu sene Ramazan Bayramı Arefe Günü 24 Haziran Cumartesi gününe denk gelmektedir. Tüm özel sektör ve kamu çalışanları hafta sonu tatil olacağı için Ramazan Bayramı 1. Günü 25 Haziran Pazar günü haftalık iznini kullanacaktır. Ramazan Bayramı 2. Günü 26 Haziran Pazartesi tüm özel sektör ve kamu çalışanları izin yapmaktadır. Ramazan Bayramı 3. Günü 27 Haziran Salı tüm özel sektör ve kamu çalışanları izin yapmaktadır. 28 Haziran çarşamba günü itibariyle resmi tatil sonra erecek ve tüm çalışanlar iş başı yapacak. 

Kurban Bayramı ne zaman? Kaç gün resmi tatil var?

2017 yılı itibariyle Kurban Bayramı 2 gün resmi izin 2 gün ise haftalık izin olarak kullanılacaktır. Hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle kamu çalışanları Kurban Bayramı Arefe Günü izin yapabilir. 

Kurban Bayramı Arefe Günü – 31 Ağustos Perşembe
Kurban Bayramı 1. Günü – 1 Eylül Cuma 
Kurban Bayramı 2. Günü – 2 Eylül Cumartesi
Kurban Bayramı 3. Günü – 3 Eylül Pazar 
Kurban Bayramı 4. Günü – 4 Eylül Pazartesi

Kadir Gecesi ne zaman?

İbadetlerine yön vermek isteyenlerin merak etiği Kadir Gecesi tarihi belli oldu. Kadir Gecesi bu sene hicri takvime göre 21 Haziran 2017 cuma gününe denk geliyor. Müslümanların en önemli günlerinden biri olan Kadir Gecesi ibadetlerle dualarla ihya edilecek.

2017 Diyanet Fitre Miktarı ne kadar?

Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu, bu yılki Fitre'yi belirlerken bir kişinin asgari geçim tutarını hesapladı. Buna göre 2017 yılı Fitre tutarı 16 TL olarak belirlendi.

Rize Dahil 32 ilde oy verme saati öne çekildi Rize Dahil 32 ilde oy verme saati öne çekildi

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim