Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Ankara Büyükelçiliği'nce AK Parti'li yöneticiler Orhan Mercan ve Aydın Ahi'nin PKK'lı teröristlerce öldürülmesine ilişkin "Aydın Ahi ve Orhan Mercan'a karşı düzenlenen suikastları kınıyoruz. Türk Hükümeti'nin failleri adalete teslim edilmesine yönelik gayretlerini destekliyoruz" denildi. 

ABD Büyükelçiliği, AK Parti Diyarbakır Lice İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan ve Van Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'nin PKK'lı teröristler tarafından öldürülmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Kredi kartı nakit avans faiz oranlarında değişiklik Kredi kartı nakit avans faiz oranlarında değişiklik

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'NIN ADI BİLE GEÇMEDİ

Büyükelçiliğin sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yayımlanan açıklamada, AK Parti'li yöneticilere yönelik suikastlar kınanarak, şöyle denildi: 

"Geçtiğimiz hafta sonu Türkiye'nin güneydoğusunda Aydın Ahi ve Orhan Mercan'a karşı düzenlenen suikastları kınıyoruz. Ahi ve Mercan'ın ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyoruz; diğer terör kurbanları gibi onlar da hiçbir zaman böyle bir acıyı yaşamak zorunda kalmamalıydı. Bu tür dehşet verici eylemler, uyum ve barış içinde yaşamak isteyenlere karşı işlenmiş suçlardır ve bizler, Türk Hükümeti'nin failleri adalete teslim edilmesine yönelik gayretlerini destekliyoruz"

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim