SGK uzmanı tarih verdi, 1 milyon yeni EYT'li geliyor SGK uzmanı tarih verdi, 1 milyon yeni EYT'li geliyor
Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame el- Nuceyfi, terör örgütü PKK'nın Musul'da bağlı Sincar ve Rabia böleleri arasındaki köylere baskın düzenlediğini açıkladı. Saldırılarda PKK militanlarının 5 kişiyi öldürdüğünü, onlarca kişiyi de yaraladığını söyleyen Nuceyfi, militanların bazı evleri yaktığını ve hayvanları da telef ettiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı ofisinden yapılan açıklamada sözlerine yer  verilen Nuceyfi, "Bana gelen bilgilere göre PKK, Sincar ile Rabia bölgesi  arasındaki Umu-l Habari ve Umu-l Sebaya ve El-Cahiş aşiretinin yaşadığı üçüncü  bir köye silahlı baskın düzenleyerek, 5 kişiyi öldürdü onlarcasını da yaralı bıraktı. Örgüte bağlı militanlar ayrıca çok sayıda evi yaktı ve hayvanları telef  etti" iddiasında bulundu.
 
Baskının "barbarca" olduğunu ifade eden Nuceyfi, "Yapılan kanlı  baskının hiçbir hukuki dayanağı ve şeriyeti yoktur. Tam tersine tüm insani  değerleri zayıflatmaktadır" ifadesini kullandı.

"TUTUKLANIP CEZALANDIRILSINLAR"
 
Nuceyfi, IKBY hükümetinin konuyla ilgili acil inceleme ve araştırma  başlatmasını, baskında yer alanların tutuklanıp cezalandırılmasını ve bu tür  vakaların tekrar yaşanmaması için tedbir alınmasını istedi.
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuceyfi'nin Musul Valisi Esil el-Nuceyfi'ye  de IKBY'deki güvenlik yetkilileriyle konuyu görüşmesi için talimat verdiği  belirtildi. Açıklamaya göre, Esil el-Nuceyfi, olayın araştırılması için Kürt  yetkililerle görüştü.
 
PKK, daha önce Sincar ilçesi ile Süleymaniye ilinde kanton ilan  edilmesi gerektiğini gündeme getirmiş, bu söylem Irak'taki Kürtler tarafından sert şekilde eleştirilmişti. Örgüt ardından Şengal'de bir toplantı yaparak Ezidi  bölgelerinde kanton ilan edildiği ve bazı kişilerin meclis üyeleri olarak  seçildiği iddiasında bulunmuştu.
 
Mesut Barzani'nin başkanı olduğu Kürdistan Demokrat Partisinden (KDP)  yapılan açıklamada, PKK'nın, Şengal'de kanton ilan etme girişiminin, IKBY'nın  yasalarına ve halkın iradesine saygısızlık olduğu belirtilmişti.
 
Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "PKK, Irak'ta Sincar  bölgesinde mücadele ediyor ama Irak'ın sınır bütünlüğü için ya da Peşmerge,  Bağdat'ı sevdiği için değil, o bölgeyi ele geçirmek için mücadele ediyor. PYD,  YPG, PKK hep birlikte Kobani bölgesinde Suriye'nin belli bir bölgesini ele  geçirmek, bölmek için mücadele ediyor" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Editör: TE Bilisim