Hakurk terörist kampında yaşadıkları insanlık dışı muamele ve baskılara dayanamayan ikisi kadın 4 terörist, iki gün önce silahsız ve teçhizatsız şekilde 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı unsurlarına teslim oldu.

TERÖR ÖRGÜTÜNDE BÜYÜK PANİK

Yiyecek ve içecek verilen teröristlerin yapılan ilk sorgularında anlattıkları, örgütten kaçmak isteyenlerin nasıl engellendiği ve korkutulduğunu ortaya koydu.

İtiraflarında örgüt içinde herkesin "Teslim olursanız sizi öldürürler, işkence ederler." diye korkutulduğunu ifade eden teröristler, "Askerler bize çok iyi davrandılar. Bizi karşılamaya geldiler. Yemek verdiler. Güzel karşıladılar. Hiçbir şiddet yoktu. Anlattıkları gibi değildi." dedi.

 "Örgütten kaçmak istiyorlar ama korkuyorlar"

Kaçmak isteyenlerin gözlerinin korkutulduğunu ifade eden bir terörist, "Kararsız olanlar var, ailesine gitmek isteyenler var. Korktukları için kaçamıyorlar, örgütten korkuyorlar. Tehdit altında kaldıkları için gitmek isteseler bile gidemiyorlar, yol bulamıyorlar. Mesela ben bile kaç yıldır kaçmaya çalışıyordum." değerlendirmesini yaptı.

Rize Dahil 32 ilde oy verme saati öne çekildi Rize Dahil 32 ilde oy verme saati öne çekildi

Terörist, örgütten kaçmak isteyen çok sayıda kişi olduğunu belirtti.

Kaçmak isterken yakalananlara kötü muamele edildiğini ve zindana atıldığını anlatan terörist, "İdamdan tut neye kadar. Yargısız infaz diyorlar ya aynı o şekilde." ifadelerini kullandı.

"ÇOK PİŞMANIM"

Terör örgütüne katıldığına pişman olduklarını vurgulayan teröristlerden biri, şu itiraflarda bulundu:

"Örgüte katıldığımda 'Bak sen geldin, artık bir asker oldun. Kaçarsanız ya sizi ajan yapacaklar ya da işkence edecek ve öldürecekler' dediler. Hep bu konulardan ve işkenceden bahsediyorlardı. İlk başta kaçacağım zaman çok korktum. Dedim acaba teslim olursam böyle mi davranacaklar, beni öldürecekler mi, dövecekler mi ama geldim, teslim oldum, hiçbir şey yapmadılar. Çok iyi davrandılar. Gerçekten hiçbir zarar vermediler. Örgüte katıldığıma çok pişmanım."

Kadın teröristlerin anlattıkları

Güvenlik güçlerine teslim olan kadın teröristler ise kendilerine kötü davranılacağı ve şiddet uygulanacağından endişe ettiklerini dile getirdi.

TERÖR ÖRGÜTÜNDEN ÇÖKEN YAPIYI AYAKTA TUTMAK İÇİN YALAN PROPAGANDA

Kadın teröristler, şöyle devam etti:

"Buna rağmen biz yine de teslim olacağımızı söyledik ama sonradan anladık ki askerler anlattıklarına göre değilmiş. Askerler bize çok iyi davrandılar. Bizi karşılamaya geldiler. Yemek verdiler. Güzel karşıladılar. Hiçbir şiddet, hiçbir şey yoktu. Anlattıklarına göre değil yani. Örgütte bize 'Teslim olursanız şiddet var, hapis cezası var, tecavüz var' gibi şeyler söylüyorlar ama biz kendimiz geldik. Öyle bir korku yaratılmıştı. Biz geldik, askerler bizi karşılamaya gelmişti. Orada beklediğimizden daha farklıydı çünkü biz o korkuyla, o düşüncelerle yaklaşırken askerler tam tersiydi. Bize yardım etmeleri, bizi kaldıkları yere götürüp misafir etmeleri... Gerçekten çok etkilendim bu durumdan."

Örgütte zorlandıklarını ve oradaki yaşamı sevmedikleri için kaçtıklarını anlatan teröristler, "Oradaki hayat koşulları istediğimiz bir yaşam değildi." diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim