Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan PYD, Rakka operasyonundaki kayıplarını telafi etmek için Arap gençleri ve çocukları silah altına almaya başladı. Örgüt, saflarına katılmak istemeyenleri ise öldürüyor.

ABD destekli koalisyon güçleri şemsiyesiyle bölgeyi işgal eden PYD, Tel Abyad Suluk ve çevresindeki Arap ve Türkmenleri yerlerinden etti ve evlerini yıktı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, terör örgütü, Rakka operasyonunda DEAŞ karşısında verdiği kayıpları Arap gençleri zorla saflarına katarak telafi etmeye çalışıyor. Örgüte katılmak istemeyenler ise öldürülüyor.

PYD/PKK, son olarak Tel Abyad ilçesine bağlı El Asel (Bal) köyüne düzenlediği baskında saflarına katılmak istemeyen 20 yaşındaki Arap kökenli Hamadi el-Halaf'ı öldürdü.

"PYD/PKK kayıplarını Arap gençleri ile telafi etmek istiyor"

Rakka'nın Tel Abyad ilçesi sakinlerinden Muhammed Ebu Ubeyde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''PYD, Tel Abyad'ın doğusundaki bir kontrol noktasında oğlunun silah altına alınmasını istemeyen babayı ateş açarak öldürdü. PYD, Suluk ve Tel Abyad'ta da örgüte katılmak istemeyen bir kişiyi öldürdü.'' dedi.

Örgütün 18 yaşından küçükleri de silah altına aldığını belirten Ubeyde, ''PYD'nin Rakka'da DEAŞ'e karşı başlattığı operasyonda çok kaybı oluyor. Her gün Ras el Ayn ilçesindeki hastanelere onlarca PYD'linin cesedi gidiyor. PYD, kayıplarını telafi etmek için şimdi de çocuklarımızı zorunlu olarak silah altına alıyor.'' diye konuştu.

Rakka'nın kuzeyinde Arap ve Türkmenlerin taşınır taşınmaz mallarına PYD'nin el koyduğunu söyleyen Ubeyde, ''Halk PYD'nin zulmünden dolayı, Halep'in kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere kaçıyor. Çok sayıda aile çocuklarını örgüte vermek istemediği için muhaliflerin kontrolü altındaki bölgelere göç etmek zorunda kaldı.'' ifadesini kullandı.

''PYD, Kürtlerin DEAŞ'ıdır'

Cübbeli Ahmet Hoca kalp krizi geçirdi Cübbeli Ahmet Hoca kalp krizi geçirdi

Rakka'ya bağlı Suluk ilçesi sakinlerinden Ramadan Ebu Samra, ''PYD, Kürtlerin DEAŞ'ıdır. Burada gerçekçi olmak lazım: DEAŞ bizi zorunlu olarak evlerimizden etmedi. Çocuklarımızı da elimizden almadı. Evlerimizi de başımıza yıkmadı. Buradaki durumu anlamakta sıkıntı çekiyorum. ABD, bir terör örgütünü bir diğer terör örgütüyle yok etmeye çalışıyor. Bu nasıl olur?'' şeklinde konuştu.

Çocuklarının silah altına alınmasından korktuğu için Suluk'u terk ettiğini aktaran Samra, şunları kaydetti:

''Medyaya bir şey yansımadığı için Rakka'nın kuzeyinde PYD'nin insan hakları ihlalleri ortaya çıkmıyor. PYD'nin eylemlerine de müttefikleri göz yumuyor. Batı, Irak'a demokrasi vaadiyle girdi. Irak parça parça. Şimdi de Batı, DEAŞ'i temizleyeceği sözüyle Suriye'nin kuzeyini PYD'ye vererek parçalamaya çalışıyor.''

PYD/PKK 'nın tutuklamaları ve Arap gençlerinin kaçışları devam ediyor

PYD'nin Arap köylerine baskınları nedeniyle bölgedeki gençler, silah altına alınmamak için kaçıyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, daha önce Kürtlerin yoğunlukta olduğu köylere ve kasabalara baskın yapan terör örgütü, Arap köylerine de baskınlar düzenleyerek gençleri ve çocukları silah altına almaya başladı.

Örgütün Arap çocukların peşine düşmesi, aileleri korkutuyor. Aileler örgütten korumak için çocuklarını saklamaya çalışıyor.

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim