Türkiye genelinde kısa sürede sosyal ağlarda ve basın yayın organlarında yer alan ‘Muhtarlık Maaşı kalkıyor’ haberinin asparagas olduğu ortaya çıktı.

Konuyla ilgili basınmensubları’nın sorulanını yanıtlayan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, ‘Muhtarların aldığı ücretin maaş değil ödenek olduğunu bilmeyecek kadar zavallı, bilgisiz, tecrübesiz insanların sırf seçimleri provake etmek, kaos ortamı yaratmak, muhtar adaylarımız ile muhtarlarımızı birbirine düşürmek maksatlı yapılan bu ikinci algı operasyonunu esefle kınıyoruz. Aynı yayın organları muhtarlar oy taşıyor haberleri ile de muhtarlık mesleğini ve bu onurlu mesleği icra eden kişileri itibarsızlaştırmaya çalışmış ama başaramamışlardır. 

Şimdi ikinci bir maaş operasyonu ile muhtar seçimlerini karıştırmak, tartıştırmak, muhtarlarımızı birbirine düşürmeye seçim üzeri olayı provake etmeye, mesleği ve kişileri sabote etmeye çalışmaktadırlar. Ama buna bizler asla müsade etmeyeceğiz. Konuyla ilgili Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile de görüştüm. Bilgi aktardım. Kendisi de böyle bir şeyin söz konusu olmadığını ifade etti. Hatta muhtarlarımızın görev ve yetki alanlarının genişletilmesi ile ilgili önemli çalışmalarımız hakkında kendisi de her zaman bizlere katkı sağlayacağını söyledi.  Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanlığı olarak söz konusu haber ile muhtarlık mesleğini rencide eden,. İtibarsızlaştırmak isteyen, insanları birbirine düşürerek bir kaos ortamı yaratmaya çalışan kişi ve kurumlar hakkında gerekli soruşturmanın başlatılması hakkında hukuki yollara başvuracağımızın bilinmesini isteriz’ ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim