Minik Elif’e gelişme geriliği, serebral palsi (beyin felci) tanısının konması üzerine Kılıç ailesi birçok doktora gitti. Yapılan tetkiklerin sonucunda 8 yaşındaki Elif’in ileride yürüyebilmesi için özel olarak üretilen bir yürüme cihazı ile egzersiz yapması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Kılıç ailesi, Esenyurt Belediyesini arayarak yardım istedi. Bundan haberdar olan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun talimatıyla Sosyal Yardım Müdürlüğü harekete geçti ve minik Elif için özel olarak hard wolker cihazı üretilerek hediye edildi. Minik Elif'in cihaz ile ilk yürüyüşü ise duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Küçük kızın annesi Zeynep Kılıç, ilk adımında büyük heyecan yaşadı.

“Bu cihazla Elif yeniden doğmuş gibi hissediyorum”

Rize’de ilk teravih namazı kılındı Rize’de ilk teravih namazı kılındı

İki engelli kızının olduğunu vurgulayan Zeynep Kılıç, "Bu cihazın verilmesi bizim için çok anlamlı oldu. Benim iki engelli kızımı sürekli aynı anda egzersiz yaptırmam mümkün değil. Bu cihaz sayesinde kızımı egzersiz yapmaya alıştıracağım daha sonra kendi başına yürüyebilecek. Belediyeye cihazı istediğime dair başvuruda bulundum. Belediyeden olumlu bir yanıt geldi, belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu cihazla Elif yeniden doğmuş gibi hissediyorum, çok mutluyum. Umutsuzluğuma umut oldu" ifadelerini kullandı.

“Bu alete çok ihtiyacı vardı”

Minik Elif’in tek başına yürürken zorluk çektiğine dikkat çeken Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Elif’e verdiğimiz cihaz yardımı ile daha rahat yürüyebilecek, verdiğimiz cihaz aynı bisiklete benziyor. Ailesi, Elif cihazı kullanmaya başlayınca daha rahat edecek, çünkü kilo almaya başladı, büyüdü. Dolayısıyla bu alete çok ihtiyacı vardı. Engellilerle ilgili ne isteniyorsa, bedeli ne olursa olsun yardım ediyoruz" dedi.

Ahmet Faruk Sarıkoç

Kaynak: IHA

Editör: TE Bilisim