Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarınca yapılmak istenen 15 Temmuz 2016’daki hain askeri darbe kalkışmasında dik duruş sergileyen ve resmi Twitter hesabından o akşam Türk halkını iradesine sahip çıkmaya çağıran Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu kalkışma gecesini işaret ederek, “Allah bir daha göstermesin. Alçak vatan hainlerine fırsat vermesin! Milletimiz demokrasi ve özgürlüklerden yana tavır aldı” sözlerini sarf etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bilim, Sanayi ve Teknoloji’den sorumlu Başdanışmanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu Demokrasi ve Özgürlükleri Anma Günü’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

“ALLAH YENİ 15 TEMMUZLAR YAŞATMASIN”

15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlükleri Anma Günü’nün Türk ve ülke tarihi açısından oldukça büyük önem arz ettiğine vurgu yapan Kavranoğlu, “Aziz ve saygıdeğer milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a duyduğu güven ve hayranlığını o gece alanlara inerek göstermiştir. Milletimiz sokağa çıkarak ayaklarına pranga vurulmasına karşı çıkmış, bu tavırlarıyla demokrasi ve özgürlüklerden yana net tavır almıştır. Allah bu ülkeye bir daha yeni 15 Temmuzlar göstermesin, vatan haini alçaklara fırsat vermesin” diye konuştu.

BURASI ‘KONGO DEĞİL’ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CNN Türk canlı yayınındaki çağrısının ardından sosyal paylaşım ağı Twitter’daki binlerce takipçisine, “Ey Milletim! Demokrasiye, iradene sahip çık! Cumhurbaşkanımızın dediğini yap. İradeni çiğnetme. Burası Kongo değil, Mısır değil! Darbe nasıl yapılırsa yapılsın lanetlidir. Her şekilde ezilmelidir. Bir daha darbe olmamasının yapısal tedbirleri sır değil, derhal alınmalı” sözleri ile ‘iradenize sahip çıkın’ mesajı vermişti. 

Kaynak: HABER7.COM

Editör: TE Bilisim